Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Cor Habben Jansen
• Cor Habben Jansen (Foto: VVD Krimpenerwaard)

Cor Habben Jansen VVD-kandidaat bestuur hoogheemraadschap

  •   372 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De algemene ledenvergadering van VVD Zuid-Holland heeft de kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen vastgesteld. De vierde plaats wordt ingenomen door Cor Habben Jansen uit Stolwijk. 

Cor Habben Jansen is een ervaren bestuurder. Zo was hij steunfractielid en raadslid in de voormalige gemeente Vlist, voorzitter van netwerk Krimpenerwaard en bestuurslid van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Van huis uit is Habben Jansen landbouwkundig ingenieur en betrokken bij diverse gebiedsontwikkelingsprojecten. 

Als betrokken inwoner van de regio kent hij de Krimpenerwaard goed en ziet hij volgens de VVD de kansen en mogelijkheden van deze polder: 'Natuur en landbouw zijn geen tegenstanders, maar kunnen en moeten elkaar stimuleren en versterken. Cor wil zich vooral inzetten voor het oplossen van de algenproblematiek en het voorkomen van bodemdaling. Het lukraak verhogen van het polderpeil is niet de oplossing. Het vinden van duurzame en technische oplossingen op maat voor de milieuproblematiek is van groot belang. Hiervoor is het meer dan nodig dat ondernemers, onderzoekers, overheden en het onderwijs optimaal samenwerken. Cor staat voor een solide financieel beleid en verliest daarbij het kostenaspect niet uit het oog'. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK