• Vivaz-eigenaresse Marije de Bruijn.
• Vivaz-eigenaresse Marije de Bruijn. Foto: wijntjesfotografie.nl

Vivaz for Women neemt intrek in voormalige Marskramer

Zakelijk 1.620 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De kluskleren heeft ze even ingewisseld voor een casual outfit voor de foto in haar nieuwe pand aan de Haven 51, maar de pauze is kort voor Vivaz-eigenaresse Marije de Bruijn. Het werk wacht. "De laatste loodjes van de verbouwing. Het moet er pico bello uitzien als de klanten woensdagmorgen voor m'n neus staan".

Marije de Bruin (44) is sinds eind januari met haar team en vooral vader Ton bezig om de voormalige Marskramer om te toveren tot een eigentijdse modezaak voor dames en heren. Met het betrekken van deze derde locatie (!) aan de Haven gaat ze wederom een nieuw avontuur aan.

"Ik heb mijn vader plechtig beloofd dat dit werkelijk de laatste keer is. Hij wordt zo langzamerhand hotel-de-botel van mijn plannen. Het is volgens mij de zevende keer dat ik zijn hulp inroep. Pa was vroeger scheepstimmerman en is inmiddels gepensioneerd, maar een rustige oude dag zit er niet voor hem in", lacht ze. "Ik waardeer zijn hulp zeer. Mijn moeder Bertie helpt ook volop mee. Mijn ouders verdienen eigenlijk een lintje."

Winkelbeleving
Het enthousiasme spat er af bij de Schoonhovense onderneemster, die met de opening van 250 vierkante meter winkeloppervlak een forse stap zet. Ze wil haar dromen waarmaken en ziet geen beren op de weg.

"In deze tijd met webshops en internetbestellingen neem je risico, maar ik geloof in mijn aanpak. Winkelbeleving blijft een groot goed. Je moet sfeer uitstralen. Persoonlijke aandacht, duidelijk advies en service horen daar bij. Zo heb ik reeds een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. In deze winkel heb ik nu zoveel ruimte dat ik ook herenmode kan presenteren. Ik hoop dus dat de dames hun partners meenemen naar Vivaz. Ze mogen van mij ook een stapeltje kleding uitzoeken om dat thuis te laten passen. Ik ben bereid om 's avonds op huisbezoek te gaan. Je moet flexibel zijn als ondernemer."

Marije de Bruijn mikt op het succes van minder bekende merken. "Bij mij is het net even anders. Hierdoor kan je stijlen simpel combineren. Ik zal nog vaker kledingbeurzen bezoeken om originele mode te bemachtigen."

Ze krijgt veel energie van haar werk. "Ik ben altijd al een stuiterbal geweest. Daarom past deze winkel naadloos bij mij. Ik doe dit trouwens met een loyaal team. Ria, Rinske en Hannah staan mij bij. Zij zien dit avontuur ook helemaal zitten. Het aanbod moet ook de binnenstad van Schoonhoven aantrekkelijker maken voor toeristen en winkelend publiek. Ik ben bestuurslid van de Verenigde Ondernemers Centrum Schoonhoven. Als winkeliers hebben we een gezamenlijk belang bij een bruisend winkelbestand. Als men iets vraagt wat ik niet in huis heb, zal ik haar of hem doorverwijzen naar collega's. Zo houd je de klant in de stad."

Vivaz opent officieel de deuren aan Haven 51 op woensdag 6 maart. Naast het ruime aanbod van heren- en damesmode zijn er cadeau-artikelen en diverse accessoires te koop.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden