• De SGP-delegatie neemt een kijkje bij het fruittelersbedrijf Van Os.
• De SGP-delegatie neemt een kijkje bij het fruittelersbedrijf Van Os.

SGP op campagnebezoek in Lopik

Algemeen 441 keer gelezen


REGIO • De SGP deed woensdag ook de gemeente Lopik aan in haar campagne voor de waterschapsverkiezingen. De top van de kandidatenlijst van SGP Utrecht bezocht 's middags het fruittelersbedrijf van de familie Van Os in Benschop; 's avonds organiseerde SGP Lopik een campagneavond met het thema klimaat. 

Met de broers Van Os sprak de SGP-delegatie over de hobbels die het bedrijf ondervindt bij de overheid, zowel landelijk als provinciaal. Lijsttrekker Bertrick van den Dikkenberg: "Veel van wat we hoorden ligt bij de rijksoverheid, maar de provincie kan op belangrijke punten het verschil maken. Als SGP hebben we het bijvoorbeeld afgelopen jaar voor elkaar gekregen dat het behandelbedrag van 300 euro bij schade door vogels aan de fruitbomen is afgeschaft. Met dit soort initiatieven proberen we het verschil te maken. Deze bedrijven zijn de ruggengraat van onze lokale economie en onze regionale voedselvoorziening'. Daar moeten we zuinig op zijn."

's Avonds stond er bij Kaasboerderij Verweij in Polsbroek een campagnebijeenkomst op het programma over het thema Klimaat en Energie. Hier spraken kandidaat-Statenlid Frans Hazeleger, kandidaat voor het waterschap Floor van Os, Eerste Kamerlid Diederik van Dijk en gemeenteraadslid Simon Brouwer uit Woerden. 

Ieder bracht zijn eigen accenten in, maar gespreksleider Gijs van Leeuwen zag een rode lijn: "Niet roepen, maar aan het werk gaan en oplossingen zoeken. De SGP is een partij van doeners."

De SGP wil zich in Utrecht vooral inzetten voor draagvlak voor de verduurzaming. Kandidaat-Statenlid Frans Hazeleger: "De overheid moet mensen helpen om hun eigen omgeving te verduurzamen. Wij zijn niet tegen windmolens en zonnepanelen, maar we zijn er wel tegen dat ze van bovenaf worden opgelegd. De grootschalige plannen die nu op stapel staan, zijn funest voor het draagvlak."

Floor van Os: "De overheid moet zelf het goede voorbeeld geven. Bij het waterschap willen we energieneutraal worden. Dat is een voorbeeld van hoe het moet."

De zaal, met uitzicht op de ruime koeienstal, zat vol met rond de tachtig aanwezigen. 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden