• De Schaardijk die dwars door het voormalige EMK-terrein loopt.
• De Schaardijk die dwars door het voormalige EMK-terrein loopt. Foto: Floris Bakker

Tijdelijke verkeersafsluiting Krimpense Schaardijk

Algemeen 488 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Vanwege de aanleg van een werkterrein voor de sanering van het EMK-terrein is de Schaardijk in de Krimpense Stormpolder vanaf 4 maart tot en met 3 mei dicht voor verkeer. De afsluiting is doordeweeks tussen 7 uur 's morgens en 5 uur 's middags.

Het gaat om het wegdeel tussen Schaardijk 15 en Stormpolder 7/8. Het verkeer wordt met borden omgeleid. De omleiding loopt vanaf de Industrieweg via de Van Utrechtweg richting de Schaardijk. De maatregel is nodig omdat aannemer Dura Vermeer start met grondwerk op het voormalige gemeentedepot aan de Schaardijk 11. Dit ten behoeve van de aanleg van een werkterrein. Het werkterrein wordt vochtig gehouden om verwaaiing van stof- en gronddeeltjes te voorkomen.

Asbest
Omdat de grond plaatselijk verontreinigd is met zware metalen, pcb's en een geringe hoeveelheid asbest, is een beperkte bodemsanering van het voormalige gemeenteterrein noodzakelijk. Het verontreinigde deel van de ontgraven grond zal naar een erkende verwerker worden afgevoerd. Dit afvoeren gebeurt in afgesloten vrachtauto's. De kwaliteit van de overige grond is zodanig, dat deze binnen het project mag worden hergebruikt. De grond wordt gebruikt om het aan de overzijde van de Schaardijk laaggelegen terreindeel op te hogen.

Vanaf maandag 6 mei tot eind 2021 is het deel van de Schaardijk continu afgesloten. Dat is nodig vanwege de grootschalige bodemsanering van de Stormpolderdijk, oftewel het voormalige EMK-terrein.

www.stormpolderdijk.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden