Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Toon van der Klugt bij gemaal Verdoold in Gouderak.
• Toon van der Klugt bij gemaal Verdoold in Gouderak. (Foto: Floris Bakker)

Toon van der Klugt nieuwe dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard

  •   391 keer gelezen

REGIO • Toon van der Klugt wordt de nieuwe dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij volgt Hans Oosters op die onlangs is benoemd tot Commissaris van de Koning in Utrecht.

Van der Klugt (62) is geen onbekende voor het waterschap. Hij is lid van het algemeen bestuur en al tien jaar plaatsvervangend dijkgraaf. Op de vacature van dijkgraaf hadden 27 kandidaten gesolliciteerd. De selectiecommissie vond Van der Klugt de meest geschikte kandidaat.

De aanbeveling van het algemeen bestuur wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Na instemming wordt het besluit voorgelegd aan minister Cora van van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Die zal Van der Klugt vervolgens voorgedragen voor de benoeming tot dijkgraaf bij Koninklijk Besluit.

Van der Klugt begint nog voor de zomer aan zijn nieuwe baan. Zelf kijkt hij ernaar uit. "Het werk van ons hoogheemraadschap doet er toe, raakt ons allemaal en gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Hier wil ik mij als dijkgraaf in verbinding met het dagelijks bestuur, de verenigde vergadering, de organisatie, de andere overheden en niet in de laatste plaats de burgers en bedrijven in ons gebied, graag voor inzetten."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK