Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: adri Verhoeven

Lezers schrijven: brandweer, bedankt voor het vakwerk!

  •   2202 keer gelezen

Zoals iedere zaterdag gaat om 05.00 uur mijn wekker. Ook afgelopen zaterdag begon ik rond die tijd wakker te worden. Daarbij hoorde ik mijn telefoon beneden. Gelijk maar naartoe gerend, want dat is een vreemde tijd om gebeld te worden. Op het scherm stonden wel 40 gemiste oproepen. Aan de contacten te zien wist ik gelijk dat er iets mis was op de zaak. Ik heb de laatste teruggebeld. Dat was een bekende van mij, die ook actief is bij de brandweer in Stolwijk. Hij vertelde mij met gepaste snelheid naar Stolwijk te komen in verband met brand bij de naastgelegen timmerfabriek van Andre Suijker.

Voordat ik in de auto stapte kreeg ik nog een filmpje binnen via whatsapp. Hierop was een vuurzee over mijn hal heen te zien. Met die film in mijn hoofd en de wetenschap dat er maar één meter tussen beide gebouwen zit én de wind vrijwel altijd van de buren vandaan komt stapte ik in de auto..

Wat ik bij aankomst aantrof, daar heb ik geen woorden voor. Een brandweerman herkende mij toen ik aan kwam lopen. Hij greep me beet en bracht mij in contact met de commandant die over mijn hal ging.

Het was al snel bekend dat de timmerfabriek niet meer te redden was. Ondertussen zag ik hoe ze met man en macht bezig waren mijn hallen te redden. Verder sta je toe te kijken: je kan niks doen.

Toen de brand onder controle was, begon het er steeds meer op te lijken dat mijn hallen weinig geleden hadden. De loodsen waren net nieuw bekleed met golfplaten. De laatste golfplaten waren er de dag daarvoor nog opgeschroefd. Ook dit is een deel van de redding geweest.

Aansluitend is gelijk de opruiming begonnen. Ook dat was allemaal goed geregeld en in goed overleg. Hierdoor kon ik maandag weer in de voorste hal aan het werk. Toen zag ik met eigen ogen dat de hallen van binnen nagenoeg geen schade hadden opgelopen. Dat had heel anders kunnen aflopen.

Ik wil alle hulp- en opruimingsdiensten bedanken voor hun vakwerk. En in het bijzonder Brandweer Stolwijk die snel ter plaatse was, de situatie goed heeft ingeschat en andere hulpdiensten heeft gealarmeerd, Het was echt goed geregeld!

Verder wil ik Andre Suijker sterkte wensen met het voorzetten van zijn bedrijf. Zoals hij zelf zegt: 'Dit gun je niemand toe'.


Martijn Berkouwer,

Berkouwer Keuken en Interieur, Nijverheidsweg 26-28, Stolwijk.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK