Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Algerabrug tussen Krimpen en Capelle vormt een bottleneck als het gaat om de verkeersafwikkeling rond Rotterdam.
• De Algerabrug tussen Krimpen en Capelle vormt een bottleneck als het gaat om de verkeersafwikkeling rond Rotterdam. (Foto: Floris Bakker)

Bijeenkomst over extra oeververbinding

  •   749 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In De Tuyter in Krimpen aan den IJssel is maandag 18 februari een informatiebijeenkomst over de bouw van een extra oeververbinding. Die komt over de Nieuwe Maas tussen de Esch en Stadionbuurt of tussen Ridderkerk en Krimpen.

Projectleden van de zogenaamde MIRT-verkenning zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De MIRT-verkenning is een onderzoek naar de mogelijkheden om de bereikbaarheid in de oostelijk deel van de regio Rotterdam te verbeteren. Goede bereikbaarheid is volgens de betrokken partijen - ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland - een voorwaarde voor een economisch sterke regio met een hoogwaardige leefkwaliteit. Daarnaast biedt een goede bereikbaarheid kansen voor gebiedsontwikkeling. Voor de Rotterdamse regio is uitbreiding van de (capaciteit van) oeververbindingen essentieel.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.oeververbinding.nl.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK