Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kom de Vries, de kersverse directeur van het Streekmuseum.
• Kom de Vries, de kersverse directeur van het Streekmuseum. (Foto: Floris Bakker)

'Dit museum verdient meer bezoekers van buiten Krimpenerwaard'

  •   456 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Kim de Vries (36) is twee weken geleden begonnen als nieuwe directeur van Streekmuseum Krimpenerwaard, gevestigd in Krimpen aan den IJssel.

Kennis maken en handen schudden, dat is waar Kim de Vries zich in haar eerste dagen als directeur vooral mee heeft beziggehouden. "Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en geprobeerd me een beetje wegwijs te maken in het museum. Gelukkig lopen er genoeg vrijwilligers rond die me willen helpen en waar ik ontzettend veel van kan leren."

Lokken
Haar eerste indruk van het Streekmuseum? "Dat het beslist geen oubollig museum is! Zo kun je hier op een interactieve manier kennis maken met de geschiedenis van de Krimpenerwaard. Heel leuk voor bezoekers hier uit de buurt. Tegelijkertijd verdient dit museum juist meer bezoekers van buiten de Krimpenerwaard. Die bezoekers moeten we proberen naar het museum te lokken."

Iets anders dat De Vries is opgevallen zijn de vele activiteiten die er worden georganiseerd. "Neem het Café van Toen en Nu, een hartstikke mooi initiatief dat veel bezoekers trekt. Daar ga ik dan ook niets aan veranderen." Tuurlijk, ze heeft zo haar ideeën, "maar ik gebruik deze eerste periode vooral om het museum én de streek te leren kennen. Van mijn voorganger Janine Nauta hoorde ik dat de Krimpenerwaard erg mooi is en langzaam wordt ontdekt door toeristen. Die verwelkom ik natuurlijk graag hier op het erf. Tegelijkertijd moeten we waken voor een 'overkill' aan toeristen."

Over haar nieuwe werkplek is ze lyrisch. "In Den Bosch werkte ik bij Museum Slager dat pal naast de Sint Jan is gevestigd. Ook mooi, maar werken in een museumboerderij is wel uniek hoor."

Reistijd
De Vries was direct geïnteresseerd toen ze de vacature van museumdirecteur voorbij zag komen. "Ik ben vooral geïnteresseerd in cultuurhistorie, dus hoe mensen vroeger werkten en leefden in een gebied. Iets waar dit museum zich de afgelopen jaren in heeft gespecialiseerd. Bijkomend voordeel is dat ik in Capelle aan den IJssel woon. Ik ben dus aanzienlijk minder reistijd kwijt dan in mijn vorige functie. Het is geweldig dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van dit mooie museum."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }