Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven

Riet Sloof neemt na 34 jaar afscheid van Hartstichting Stolwijk

  •   361 keer gelezen

STOLWIJK • Na ruim 34 jaar actief te zijn geweest binnen de Stolwijkse afdeling van de Hartstichting, heeft voorzitter Riet Sloof woensdag afscheid genomen.

Naast lof en woorden van dank ontving zij uit handen van Leonie van der Leest, relatiemanager van Hartstichting Nederland, een bronzen beeldje en waren er vanuit de plaatselijke vereniging bloemen.

Enigszins geëmotioneerd nam de 74-jarige Stolwijkse de complimenten in ontvangst. "Ik wilde gewoon afscheid komen nemen met een kopje koffie en wat lekkers erbij. Dit had ik niet verwacht." Riet zelf relativeert haar inzet. "Als klein meisje zat het er bij mij al in om mensen te helpen. Dat doe je gewoon."

Toen zij op latere leeftijd actief werd binnen de EHBO was het stapje naar de Hartstichting snel gezet. Riet heeft in al die jaren heel wat regels en nieuwe inzichten voorbij zien komen. Ze is blij dat steeds meer mensen de moeite nemen om een cursus reanimeren te volgen. "Dit helpt, samen met de AED's, steeds meer mensen met een hartstilstand te overleven."

Zelf heeft Riet Sloof ook regelmatig mensen kunnen bijstaan bij een ongeval of een klein ongelukje rondom huis. Daadwerkelijk reanimeren heeft zij slechts eenmaal moeten doen. "En dat nog wel, jaren geleden, bij onze naaste buurman. Helaas heeft hij het toen niet gered."

Ook vanuit de Nederlandse Hartstichting doet men er alles aan om het leren en onderhouden van het reanimeren te promoten. Relatiemanager Leonie van der Leest: "Gelukkig melden steeds meer mensen zich aan als Burger Hulp Verlener en is met inmiddels 30.000 AED's verdeeld over het hele land de dekkingsgraad vrij groot. Alleen in de grote steden en sommige buitengebieden zijn nog wel wat witte vlekken. Ons doel is om daar de komende jaren aan te werken".

De afdeling Stolwijk heeft een vaste groep van zeventig cursisten, die ook jaarlijks een herhalingscursus volgen. Bestuurslid Corrie Verhoef: "Nieuwe cursisten zijn natuurlijk altijd welkom, want mensen die kunnen reanimeren zijn er nooit genoeg. Bovendien zou na het vertrek van Riet een nieuw bestuurslid welkom zijn".

Meer info: 0182-342583 (na 18.00 uur) of stichtingreanimatiestolwijk@live.nl

Adri Verhoeven

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK