• Maurits Mooij met de Team Krimpenerwaard Fun-Keys aan zijn stuur.
• Maurits Mooij met de Team Krimpenerwaard Fun-Keys aan zijn stuur. Foto: wijntjesfotografie.nl

Maurits Mooij (Team Krimpenerwaard): 'Iedereen neemt wel een passagier mee'

Algemeen 639 keer gelezen

BERGAMBACHT • Nog nooit fietste hij een berg op, maar donderdag 6 juni gaat het gebeuren. Maurits Mooij, lid van Team Krimpenerwaard, rijdt speciaal voor zijn in 2010 aan kanker overleden vader omhoog.

"Opgeven is geen optie', is het motto van Alpe d'HuZes", weet de 46-jarige inwoner van Bergambacht. "Mijn vader was geen opgever, maar toch heeft hij de strijd verloren. Negen maanden na de diagnose van longkanker, overleed hij. Het is nu bijna negen jaar geleden, maar het doet me nog veel. Dat merkte ik ook toen ik tijdens de restaurantactie van Team Krimpenerwaard een inleidend praatje hield in De Arendshoeve. Ik moest even slikken toen ik zei dat alle achttien teamleden wel een passagier de berg mee opnemen. Bij mij is dat dus mijn vader."

Drempel
Maurits Mooij had altijd al belangstelling voor Alpe d'HuZes, maar raakte er wat dichter bij betrokken toen zijn achterbuurman Jouke Geurts vorig jaar namens Team Krimpenerwaard deelnam. En laat Jouke nou net een van de aanjagers van het nieuwe team zijn.

"De drempel was nu wel erg laag", beaamt Maurits. "Ik ken Jouke goed en om met meer mensen vanuit de Krimpenerwaard de uitdaging aan te gaan, sprak me wel aan. Ik heb nog geen moment spijt gehad."

Naast gezamenlijke acties proberen de teamleden ook met individuele activiteiten geld in het laatje te krijgen voor onderzoek naar kanker. Maurits gooit de 'Team Krimpenerwaard Fun-Keys' in de strijd. Het blijkt een hebbedingetje, want een week na dato is hij al de helft van de 400 bestelde items kwijt à 2 euro per stuk.

"Ik heb ze te danken aan mijn goede vrienden Sindy en Marco, die mij de fun-keys, met als opdruk 'Opgeven is geen optie' en, aan de andere zijde, 'Team Krimpenerwaard', cadeau hebben gedaan. Je kunt ze aan je sleutels, tas of wat dan ook bevestigen en de volledige opbrengst is voor het team."

Maurits kreeg de fun-keys op de dag van de restaurantactie en besloot ze 's avonds gelijk te gaan verkopen. "Met succes dus. Andere mogelijkheden om de fun-keys te verkrijgen zijn bij Streakers in Schoonhoven, Botter Brandstoffen en DA Mooi Rodenburg in Bergambacht en -initiatiefnemer- MyMitella Happy Healing in Stolwijk."

Trainingsschema
Daarnaast wil Maurits uiteraard ook op sportief vlak zijn mannetje staan. Samen met fysiotherapeut Kees Bakker, die zelf twee keer meedeed aan Alpe d'HuZes, stelde hij een trainingsschema op.

"Ik maak me geen illusies dat ik zes keer de Alpe d'Huez op fiets. Maar één keer moet zeker lukken en als je eenmaal boven bent wil je meer, is me verzekerd."

De directeur van verzekeringsmaatschappij Juwon kijkt er naar uit: "Vooral het saamhorigheidsgevoel spreekt me aan. Iedereen heeft wel wat te verwerken op de berg en waarom zouden we dat niet samen doen?"

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden