Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een deel van de Voorstraat; uiterst rechts staat het Waterschapshuis, waar de Commissaris van de Koning gaat wonen.
• Een deel van de Voorstraat; uiterst rechts staat het Waterschapshuis, waar de Commissaris van de Koning gaat wonen. (Foto: Geurt Mouthaan)

Hans Oosters betrekt 'Waterschapshuis' in Ameide

  •   692 keer gelezen

AMMERSTOL/AMEIDE • Hans Oosters, huidig dijkgraaf maar per 1 februari de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, verhuist van Ammerstol naar Ameide. 

Hans Oosters is de opvolger van Willibrord van Beek, die op 1 februari met pensioen gaat. Aan de Voorstraat 5 in Ameide heeft hij een historisch pand gekocht. "De heer Oosters verwacht komende zomer met zijn gezin naar de door hem aangekochte woning in Ameide te verhuizen", laat een woordvoerster van de provincie weten.

Eerder ging het verhaal dat de provincie het karakteristieke woonhuis gekocht had. Dit klopt niet. "De provincie kent sinds 1954 geen ambtswoning meer. Tot 1954 was Paushuize de ambtswoning voor de zittende commissaris, daarna werd de bestemming van dit pand officiële ontvangst- en werkruimte. Er is dus geen sprake van dat de provincie een woonhuis koopt voor de (toekomstige) Commissaris van de Koning."

Bijzonder is dat het pand, het Waterschapshuis, jarenlang al in 'overheidsdienst' was. Het werd in 1760 aangekocht door het toenmalige Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en destijds grondig verbouwd. Het huis is een Rijksmonument.

Het Kontakt had eerder een interview met Hans Oosters over zijn nieuwe functie als Commissars van de Koning in de provincie Utrecht

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }