Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het oud papier werd in Bergambacht in veel straten niet opgehaald.
• Het oud papier werd in Bergambacht in veel straten niet opgehaald. (Foto: Facebook/Mariëlle Deelen)

Oud papier in groot deel Bergambacht niet opgehaald

  •   1084 keer gelezen

BERGAMBACHT • In diverse straten in Bergambacht is zaterdag het oud papier niet opgehaald. Ophaaldienst Cyclus kampte met zieke collega's en kon daardoor niet heel Bergambacht behappen. Maandagmiddag is er een nieuwe ophaalronde.

Extra vervelend was dat dit nu al de tweede keer is dat het oud papier niet opgehaald werd. De vorige keer -8 januari- was een fout in de digitale afvalkalender de reden dat het oud papier aan de straat bleef staan. Via onder andere sociale media werd toen gevraagd om de papiercontainers weer terug te halen.

Schriftelijke vragen
Reden voor Gemeente Belang Krimpenerwaard om vragen te stellen aan het college van B&W over deze gang van zaken. "De laatste echte lediging was 1 december 2018", licht Pascal van der Hek namens de partij toe. "Belangrijk is dat Cyclus garandeert dat zij er alles aan gaat doen om deze problemen in de toekomst te voorkomen."

Excelsior
Muziekvereniging Excelsior en stichting Adullam halen elf tot twaalf keer per jaar op zaterdagochtend oud papier op in de kern Bergambacht. Cyclus NV ondersteunt dit met zeven kraakperswagens.

"Zaterdagmorgen werden we geconfronteerd met het feit dat Cyclus maar vijf van de zeven wagens leverde", meldt muziekvereniging Excelsior, die zaterdag de oudpapieractie voor haar rekening nam, via Facebook. "In verschillende straten -de muziekvereniging somt er op haar Facebookpagina ruim 30 (!) op- staan nog papiercontainers die niet geleegd konden worden."

Excelsior baalt ervan: "Zeker gezien de situatie dat de laatste inzameldag zeven weken geleden was, dus voor de drukke decemberperiode, en dat er door een communicatiefout van Cyclus in de digitale afvalkalender er vorige week ook al veel –overvolle- papiercontainers aan de weg zijn gezet.  Excelsior kan helaas weinig aan de situatie doen maar we bieden -voor zover wij er verantwoordelijk voor zijn- excuses aan voor het ongemak."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }