Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Schade aan de toegangsdeur van het Kruidvat in Lopik.
• Schade aan de toegangsdeur van het Kruidvat in Lopik. (Foto: Twitteraccount Johan van Everdingen)

Lopik: schade nieuwjaarsnacht ruim 3.000 euro

  •   378 keer gelezen

LOPIK • De viering van Oud&Nieuw in de gemeente Lopik was niet alleen een feest. De schade naar aanleiding van een aantal incidenten bedraagt 3.400 euro.

"Dat is de zichtbare schade voor zover nu bekend", meldt burgemeester Laurens de Graaf.

Hij gaat binnenkort met de politie om tafel om te proberen aan het eind van dit jaar ongeregeldheden als afgelopen nieuwjaarsnacht tegen te gaan. Toen richttte een groep jongeren op en rond het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik-dorp vernielingen aan en werd er vuurwerk gegooid naar politieagenten.  Er werd één aanhouding verricht.

"Het blijft een kwestie van afwegingen maken", zegt Laurens de Graaf vooruitlopend op de evaluatie. "Enerzijds kun je bijvoorbeeld vuurwerkvrije zones instellen, maar als de politie niet kan handhaven is dat een wassen neus. Een ander middel kan het organiseren van een feest zijn voor jongeren. Maar we gaan eerst evalueren wat er nu precies gebeurd is en dan kijken hoe we herhaling van deze incidenten kunnen voorkomen. De nieuwjaarswisseling moet een feest zijn."

Er zijn filmbeelden van de incidenten op het Koning Willem-Alexanderplein, maar omdat de meeste jongeren hun hoofd bedekt hadden is het lastig om de daders te traceren.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }