Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Toos Hengstmengel: een vertrouwd gezicht keert terug.
Toos Hengstmengel: een vertrouwd gezicht keert terug. (Foto: Jan Timmer)
advertorial

Lekkerkerk krijgt boekwinkel terug

  •   1052 keer gelezen

LEKKERKERK • Goed nieuws voor veel Lekkerkerkers: onder de naam SaNorMa Boekhandel Lekkerkerk krijgt het dorp haar zo vertrouwde boekhandel weer terug. Vanaf 1 maart opent de zaak op winkelcentrum Raadhuisplein haar deuren, op 15 maart aanstaande vindt de officiële opening plaats.

Daarmee is een definitief einde gekomen aan een periode van onzekerheid nadat de vorige eigenaar van de winkel de stekker uit zijn zaak trok. Er gingen vervolgens al snel geruchten door Lekkerkerk dat een andere ondernemer mogelijkheden zag om de kantoorboekhandel nieuw leven in te blazen. Dat bleek te kloppen. Willem Wllemsen is de nieuwe eigenaar van het pand.

Hotels
Eerder al vestigden hij en zijn vrouw Marianne zich al op de hoek van het winkelcentrum met het kantoor van hun bedrijf WMW Dienstverlening, een bedrijf dat medewerkers levert voor onder andere receptiebalies van hotels in Nederland en België. Al snel besloot het echtpaar de ruimte van de boekwinkel toe te voegen. Deze krijgt voor het grootste deel haar oude functie terug. Aan de achterzijde wordt extra kantoorruimte gerealiseerd.

"Ons bleek de voorbije maanden duidelijk dat er in het dorp behoefte is aan een boekwinkel waar je ook terecht kunt voor kantoorartikelen, tijdschriften, speelgoed, staatsloten, kleine cadeaus, kaarten en feestartikelen", zegt Willem Willemsen. "Daar hebben we naar geluisterd en dus gaan we straks verder onder de naam SaNorMa Boekhandel Lekkerkerk. De naam is een samentrekking van de namen van mijn drie kleinkinderen: Sanne, Norah en Matthijs. Leuk he!"

Oude stek
Toos Hengstmengel krijgt de dagelijkse leiding over SaNorMa. Daarmee keert de inmiddels 71-jarige Lekkerkerkse na twee jaar terug op haar oude stek. "Ik had nooit verwacht dat ik mijn rentree zou maken", glimlacht ze. "Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar ik heb er enorm veel zin in."

De voorbije tijd kreeg Toos Hengstmengel regelmatig vragen over de boekwinkel en of er een kans bestond dat deze terug zou keren op het dorp. "Dankzij Willem en Marianne gaat dat nu gebeuren", glundert ze. "Ik hoor alleen maar positieve reacties om me heen. Dit is zó fijn!"

Toos Hengstmengel gaat enkele dagen per week aan de slag in de SaNorMa. De rest van het team is - met uitzondering van Kim van Oosterom- nieuw. "Uiteraard zou het geweldig zijn als de winkel straks lekker gaat draaien", glimlacht Willem Willemsen, "Maar het aller belangrijkste is dat we met SaNorMa een goede bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid op het dorp. En natuurlijk vind ik het prachtig dat Toos weer terug is in de winkel waar ze al 35 jaar heeft gewerkt."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK