Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

SGP Krimpen: 'Wij staan pal voor de bescherming van lhbt+inwoners'

  •   741 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De handtekening van de SGP ontbrak onder het statement dat zeven politieke partijen in Krimpen aan den IJssel maken tegen de omstreden Nashville-verklaring.

Niet heel verrassend, want de orthodox-christelijke partij maakt er geen geheim van te staan voor de bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. 'Het klopt dat we ten aanzien van het gedachtegoed van onze inwoners, ook die zich tot de lhbt+-groep rekenen, een andere positie innemen dan de heersende norm en anders denken dan een meerderheid in Nederland', zo meldt de SGP in een verklaring.

Afkeuren
De fractie benadrukt echter dat het ontbreken van het partijlogo onder het statement niet betekent dat de SGP de dialoog wil blokkeren dan wel de bescherming aan lhbti'ers wil ontzeggen. Integendeel. 'Wij staat pal voor de bescherming van ook de lhbt+ inwoners. Geweld, intimidatie of gedragingen die zich daarmee laten vergelijken zullen wij te allen tijde afkeuren en veroordelen en waar dit in Krimpen aan den IJssel in concrete situaties tot zulke situaties zou leiden, zal men ons als eerste aan de zijde vinden om daar tegenop te treden.'

De SGP betreurt het dat in het statement van de zeven Krimpense politieke partijen is opgenomen dat 'een en ander' (lees: een andere grondhouding) tot uitsluiting van groepen inwoners leidt en als anti-lhbt+ wordt uitgelegd.  

Overigens wijst de Krimpense SGP-fractie erop dat de partij nooit de behoefte heeft gevoeld de Nashville-verklaring te ondertekenen. 'Partijen en personen die dit wel doen respecteren wij; wederkerig vertrouwen wij deze houding ook. Dit alles zonder elkaar de maat te nemen door aan wel of niet ondertekenen zwart-wit conclusies te verbinden. De Krimpense SGP staat voor een open en respectvolle lokale dialoog.'

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK