Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Groepsfoto, met linksvoor de winnaars van de Jongerenaward.
• Groepsfoto, met linksvoor de winnaars van de Jongerenaward. (Foto: Gemeente Lopik)

Jongerenawards voor Simone Pardoel en Marco Buitelaar

  •   169 keer gelezen

BENSCHOP/LOPIK • Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik werd voor de tweede keer een jongerenaward uitgereikt. Deze ging dit jaar naar twee jongeren die zich actief voor anderen hebben ingezet.

Simone Pardoel en Marco Buitelaar, beiden uit Benschop, viel de eer ten deel. Eerstgenoemde zet zich al vanaf haar veertiende in voor de Stichting Omnisport Benschop.  "Mooi om te zien dat iemand zo begaan is met anderen", aldus burgemeester Laurens de Graaf.

Marco is bestuurslid van de Klankbordgroep Benschop, van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard en van de rommelmarktcommissie van de Hervormde Kerk. Hij is ambassadeur van de witte bruggetjes over de wetering in Benschop, geeft leiding aan het open jeugdwerk binnen de Hervormde Kerk en zit in de ateliergroep voor het 'plan Zeldenrust'. Daarnaast was hij jarenlang bestuurslid van de jongerenvereniging van de Hervormde Kerk

Energie
Burgemeester Laurens de Graaf: "Marco kan goed creatief denken en heeft veel energie om meerdere dingen op te pakken. Zijn inzet is van maatschappelijk belang. Je komt het niet veel tegen dat jongeren zich sterk maken voor hun eigen kern. Hij brengt veel enthousiasme mee in een gesprek, wat maakt dat mensen hem respecteren."

De award wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar, die zich 'bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht dan wel  een goed initiatief hebben genomen'.

Bij de uitreiking hoort een oorkonde. Daarnaast is in de hal van het gemeentehuis een heuse 'Wall of fame' ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt.

De eerste jongerenaward was vorig jaar voor Zoë Windig. De Lopikse had een 'Pink Friday' georganiseerd om homoseksuelen, biseksuelen en transgenders een hart onder de riem te steken.

Ereprijs
En dan was er in Dorpshuis XXL te Benschop nog de gebruikelijke uitreiking van de Ereprijs voor Wijk- en Buurtbeheer 2018. Wethouder Johan van Everdingen overhandigde de prijzen aan respectievelijk Dorpsvereniging Polsbroek (eerste prijs), Kubus Cabauw (tweede) en de ViaVia Weggeefwinkel (derde).

De Ereprijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een drietal geldprijzen: 500 en tweemaal 100 euro.

Dorpsvereniging Polsbroek kreeg de prijs vanwege het organiseren van het Lopiks Kernenspel, in september vorig jaar. 'Een ongelooflijk charmant initiatief. Zo ontstaat de verbinding tussen de kernen, die we graag willen zien. Hopen dat dit een vervolg krijgt', aldus de jury.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK