Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Burgemeester Roel Cazemier: 'Turbulent jaar achter de rug'

  •   1200 keer gelezen
• Burgemeester Roel Cazemier.
• Burgemeester Roel Cazemier.

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard heeft een turbulent jaar achter de rug en staat in 2019 grote uitdagingen te wachten.

Dat stelde burgemeester Roel Cazemier donderdagavond in zijn traditionele nieuwjaarsspeech in een volgepakt Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Hij hoopte daarom op saamhorigheid op het politieke vlak en onder inwoners. "We moeten samen optrekken om diverse vraagstukken op te lossen."

Cazemier stond stil bij het recente drama op de N210 bij Lekkerkerk, waarbij twee inwoners van dit dorp om het leven kwamen. "Een dieptepunt. We leven mee met hun families en vrienden."

De burgemeester haalde tevens de politieke gebeurtenissen aan, waarbij het maar weinig scheelde of de gemeente Krimpenerwaard was tijdelijk onbestuurbaar geweest. "Nu is er sprake van een demissionair college, maar de formatie van een nieuwe coalitie is in zicht. Binnenkort hopen we die te kunnen tonen."

Bestuurskracht is nodig om een viertal onderwerpen op te pakken. Cazemier noemde achtereenvolgens woningbouw, de nieuwe omgevingswet, het Panorama Krimpenerwaard, de opdracht om 2200 hectare voor natuur te ontwikkelen, de energietransitie en uiteraard de keuze voor een brug tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk om de bereikbaarheid van de polder te verbeteren.

"En sport mogen we natuurlijk niet vergeten. We zijn trots op onze wereldkampioen Patrick Roest."
 
Draagvlak
Volgens de burgemeester staat 'de Krimpenerwaard op de kaart'. "Tal van regelingen zijn tussen 2015 en 2019 geharmoniseerd. Nu moeten we er beleid aan koppelen, zodat we iedereen tevreden kunnen stellen. Daarom is het zaak om tegenstellingen te overbruggen en te zoeken naar draagvlak. Dat geldt vooral voor onze politieke vertegenwoordigers, die bereidheid zullen moeten tonen om met elkaar resultaat te boeken."

Heel toepasselijk las polderdichter Julia van Ypenburg daarna haar gedicht 'de brug' voor. Die zal nog voor veel hoofdbrekens en emoties zorgen, alle goede bedoelingen ten spijt.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK