Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Still uit de film Three First Kisses.
• Still uit de film Three First Kisses. (Foto: Wilbert Eerland)

Krimpen aan den IJssel decor voor liefdesfilm

  •   2485 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Verschillende locaties in Krimpen aan den IJssel vormen het decor van de speelfilm Krimpen Mon Amour die Jongerentheater Quint in de maak heeft.

De film gaat over drie liefdes die ontbranden tijdens het repeteren van een voorstelling. In een uur tijd krijgt de kijker een 'liefdevol' inkijkje in het leven van acht Krimpense jongeren. De één zoent voor het eerst, de ander kampt weer met liefdesverdriet. En zo lopen er nog een aantal verhaallijnen door elkaar.

De scènes worden opgenomen op bekende plekken in Krimpen aan den IJssel, zoals bij de IJsseldijkkerk, in het Stormpoldervloedbos en het Reinier Blokgemaal. Het grootste deel van Krimpen Mon Amour speelt zich echter af op school, op het Krimpenerwaard College.

Lucht
Het plan om een film te maken komt volgens Melissa van der Heijden van Quint niet 'zomaar' uit de lucht vallen. "Het afgelopen jaar hebben we in Capelle aan den IJssel de film Three First Kisses opgenomen. Die film gaat op Valentijnsdag in première in het Isala Theater. Het was zo'n bijzonder filmproject dat al vrij snel het idee ontstond om ook in Krimpen aan den IJssel een film op te nemen. In die plaats zijn immers ook supermooie plekken."

Een aantal spelers heeft al zijn medewerking toegezegd, waaronder Florien Ferdinandus. Zij was vorig jaar te zien in de AVROTROS-serie 'De Eindmusical'. Quint zoekt nog 20 jongeren én 10 volwassenen die mee willen spelen in de film. Tevens is er plek voor vier spelers tussen de 7 en 11 jaar oud. Ervaring is niet nodig. Van der Heijden: "Het gaat er vooral om hoe iemand overkomt op beeld. Wel belangrijk is dat spelers op één of andere manier 'verbonden' zijn aan Krimpen aan den IJssel. Dat ze er bijvoorbeeld naar school gaan of er sporten."

Casting
Alle spelers doen een casting. Op zaterdag 19 en maandag 21 januari spelen auditanten met anderen een korte scène voor de cameraman en de regisseur. Binnen enkele dagen krijgen deelnemers te horen of er een geschikte rol voor ze is. De opnames voor Krimpen Mon Amour zullen rond april beginnen en duren een aantal weken. "Nog voor de herfst willen we de opnames afronden", zegt Van der Heijden. "In het najaar worden de dagen korter en kunnen we niet lang filmen."

De première staat gepland voor december. Een locatie is er nog niet, "maar ik denk dat De Tuyter toch wel de meest geschikte plek is om de film voor het eerst te tonen." Naast spelers zoekt Quint ook een bandje dat muziek maakt in de film. "Ook hebben we nog vrijwilligers nodig", zegt van der Heijden. "Dit voor onder andere het begeleiden van de opnames, het inrichten van filmlocaties en het verzamelen van kostuums."

Wie mee wil spelen kan zich via de website van Jongerentheater Quint inschrijven.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK