• Impressietekening van het nieuwe clubgebouw van Crescendo Lopik.
• Impressietekening van het nieuwe clubgebouw van Crescendo Lopik.

Opening nieuw muziekgebouw Crescendo loopt vertraging op

Algemeen 763 keer gelezen

LOPIK • Muziekvereniging Crescendo verhuist vanwege vertraging in de bouw van het nieuwe clubhuis tijdelijk naar het schoolgebouw aan de Akker 43 in Lopik.

"De reden van de vertraging is het ontbreken van riolering en een aansluiting op het waterleidingnet", meldt Kees Timmer namens de Lopikse muziekvereniging.

MOB-complex
Volgens Timmer is de gemeente Lopik hiervoor verantwoordelijk, maar moet er eerst duidelijkheid komen over de verkoop en plannen voor het overige deel van het MOB-complex. "De planning van de verbouwing is daardoor gestagneerd. En bijkomend heeft de financiering en fondsenwerving vertraging opgelopen", aldus Timmer.

Omdat eigenaar Johan Pouw andere plannen heeft met het huidige onderkomen van  Crescendo –op het MOB-complex-, dient de muziekvereniging te verhuizen naar –opnieuw- een tijdelijke locatie.

Timmer: "Het was geen verrassing dat dit ging gebeuren. Crescendo heeft de afgelopen vier jaar gebruik kunnen maken van het pand van de heer Pouw, waar we hem veel dank voor verschuldigd zijn. We hebben de instrumenten en andere spullen inmiddels verhuisd naar ons nieuwe onderkomen, het schoolgebouw aan de Akker 43. De gemeente Lopik heeft deze locatie ter beschikking gesteld als tijdelijke oplossing."

Munitieloods
Muziekvereniging Crescendo kocht in 2016 een oude munitieloods op het MOB-complex in Lopik, grenzend aan de Oudeslootseweg, om deze om te bouwen tot clubgebouw. Door genoemde oorzaken heeft de verbouwing vertraging opgelopen.

De muziekvereniging had haar nieuwe onderkomen graag dit jaar willen openen. Volgend jaar viert Crescendo het 115-jarig bestaan. 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden