• Rutger Ploum uit Bergambacht is voorgedragen als nieuwe partijvoorzitter van het CDA.
• Rutger Ploum uit Bergambacht is voorgedragen als nieuwe partijvoorzitter van het CDA. Foto: Leonard Walpot

Bergambachtenaar Rutger Ploum voorgedragen als nieuwe partijvoorzitter CDA

Algemeen 794 keer gelezen
BERGAMBACHT • Rutger Ploum is voorgedragen als nieuwe partijvoorzitter van het CDA. De inwoner van Bergambacht was sinds april 2013 al landelijk secretaris van de partij.

Het CDA Krimpenerwaard is trots dat een van haar leden in beeld is als opvolger van Ruth Peetoom, die na twee termijnen afscheid neemt als partijvoorzitter. Voorzitter Ben van der Vlist denkt dat Ploum genipt is voor de functie. "We kennen Rutger als een veelzijdig, kundig en betrokken persoon, die altijd de verbinding zoekt met én tussen mensen. We wensen hem veel wijsheid en succes in zijn nieuwe rol.''

Rutger Ploum is mede-oprichter en maatschapsvoorzitter van advocatenkantoor Ploum in Rotterdam. Hij was van 2011 tot 2013 actief als bestuurslid van het CDA Bergambacht en van 2012 tot 2017 voorzitter van het Streekfonds Krimpenerwaard. Ook was hij van 2002 tot 2017 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Bergambacht en later de gemeente Krimpenerwaard. Sinds dit jaar vervult hij de rol van Sinterklaas tijdens de jaarlijkse intocht in Bergambacht.

Op het CDA Partijcongres van 9 februari 2019 zal de nieuwe partijvoorzitter worden benoemd door de leden. Tot 8 januari 2019 hebben de leden nog de mogelijkheid om tegenkandidaten in te dienen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden