• Woodcarver Dave Harmsworth bezig met het zagen van de sprookjesfiguren.
• Woodcarver Dave Harmsworth bezig met het zagen van de sprookjesfiguren. Foto: Floris Bakker

Sprookjesfiguren in het Lekkerkerkse Loetbos

Algemeen 819 keer gelezen

LEKKERKERK • Woodcarver Dave Harmsworth ging woensdag en donderdag aan de slag in het Lekkerkerkse Loetbos. Met zijn kettingzaag zaagde hij allerlei sprookjesfiguren uit een grote boomstam.

Harmsworth was gevraagd om, op basis van een tekening van de 11-jarige Isa Oudenes uit Bergambacht, iets moois te maken in het bos. Staatsbosbeheer had kinderen uit de Krimpenerwaard uitgedaagd een sprookjesfiguur te ontwerpen. Het winnende ontwerp zou ook daadwerkelijk in hout in het bos komen te staan. Uiteindelijk riep boswachter Kees Kool het ontwerp van Isa uit tot winnaar.

Uitdaging
Toch bleek haar ontwerp van drie dieren op elkaar lastig uitvoerbaar. "Daarom hebben we het ontwerp gecombineerd met andere ideeën die zijn ingestuurd", zegt Kool. Harmsworth had er geen problemen mee. "Ik vond het wel een uitdaging", liet hij woensdagmiddag weten. Wel had hij de nodige moeite om de boomstam op de juiste plek te krijgen. "Dat ding weegt zo'n 300 kilo en je zakt hier heel snel weg in die zachte grond."

Met het grootste figuur, een zogenaamde 'ent' (bekend van de film Lord of the Rings) was hij het langst bezig. Daarnaast zaagde hij nog een vos en een uil, twee dieren die ook voorkomen in het Loetbos. De figuren staan inmiddels op hun plek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden