• Wethouder Kirsten Jaarsma en vertrekkend museumdirecteur Janine Nauta.
• Wethouder Kirsten Jaarsma en vertrekkend museumdirecteur Janine Nauta. Foto: wijntjesfotografie.nl

W. van Waningpenning voor vertrekkend museumdirecteur

Algemeen 207 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Janine Nauta kreeg vrijdag uit handen van wethouder Kirsten Jaarsma de Burgemeester W. van Waningpenning uitgereikt.

De vertrekkend directeur van het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard kreeg de onderscheiding tijdens haar afscheidsreceptie. In de 24 jaar dat Nauta de dagelijkse leiding had, bouwde zij het museum om tot een museum dat bekend is in de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en ver daarbuiten.

Nauta zette zich ook in voor tal van regionale netwerken. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen het educatief project 'Reisgids door de Krimpenerwaard', de tentoonstelling 'Eenheid en Verscheidenheid' en de gezamenlijke promotiecampagne 'Museactie' van vier musea in de regio.

Haar grote inzet en verantwoordelijkheidsgevoel bleek ook bij de overdracht naar het nieuwe, huidige college waar zij via een brief aandacht vroeg voor het thema 'Samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard op het gebied van erfgoed, cultuurhistorie en cultuurtoerisme van de gehele Krimpenerwaard'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden