• Koken op een gaspit kan niet meer in een gasloze wijk.
• Koken op een gaspit kan niet meer in een gasloze wijk. Foto: 123RF.com, Oleg Doroshin

Krimpen wil in 2020 starten met bouw eerste gasloze wijk

Algemeen 727 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In Centrum-Zuid, het gebied rond het busstation in Krimpen aan den IJssel, komt een volledig gasloze wijk.

De bouw van de eerste woningen staat gepland voor 2020. In totaal zal de wijk uit 120 huizen bestaan: 80 sociale huurwoningen en 40 koop- en markthuurwoningen. Naast nieuwbouw gaat woningbouwcorporatie QuaWonen de komende jaren ook bestaande woningen in Krimpen aan den IJssel versneld energiezuiniger maken. Het gaat om gemiddeld 180 woningen per jaar.

Verhuizen
Met de gemeente Krimpen aan den IJssel en Stichting Huurdersbelang heeft QuaWonen ook afspraken gemaakt om te zorgen voor voldoende sociale huurwoningen. De corporatie ziet dat er minder mensen verhuizen, en dat er dus minder huurwoningen vrij komen. Tegelijkertijd groeit de groep mensen die is aangewezen op een sociale huurwoning. Verder komen er weinig woningen beschikbaar voor starters. De gemeente en QuaWonen gaan daarom in gesprek met starters over hun woonwensen.

Onderzoek
Steeds meer ouderen willen, en moeten vanuit overheidsbeleid, langer zelfstandig blijven wonen. Hun woning is daar niet altijd geschikt voor. Eind 2018 is QuaWonen een onderzoek gestart naar de woonwensen van ouderen. In 2019 komen corporatie en huurders op basis van die informatie tot concrete maatregelen. Bijvoorbeeld extra woningaanpassingen, al dan niet tegen een kleine huurverhoging. De gemeente ondersteunt vanuit het WMO-budget.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden