Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Manager Miriam Nahon van bibliotheek Bergambacht met de Dictee-poster.
• Manager Miriam Nahon van bibliotheek Bergambacht met de Dictee-poster. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

'Przewalskipaard blijft op stal'

  •   438 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het loopt nog niet storm bij de bibliotheek Krimpenerwaard wat betreft de aanmeldingen voor deelname aan het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal, dat op zaterdag 15 december op NPO Radio 1 om 11.00 uur wordt voorgelezen door Philip Freriks.

De bibliotheek Bergambacht biedt plaats aan 16 deelnemers De organisatoren hebben tot op heden de namen van acht taalliefhebbers uit het poldergebied, onder wie wethouder Leon de Wit, genoteerd. Waar die aarzeling aan ligt weet Jacolien Vermeulen niet. "Er wordt veel publiciteit gegeven aan dit evenement. Taal is best een ding in deze tijd. Het lijkt ons leuk om mee te doen. Taalgoeroe Wim Daniëls heeft het dictee opgesteld. Hij heeft al laten doorschemeren dat hij geen rare woorden zal gebruiken. Het bekende przewalskipaard blijft op stal. Het zullen acht eigentijdse zinnen zijn."

Audiotest
Daniëls stuurt de tekst deze week op, zodat de jury zich kan installeren en er tijdig maatregelen kunnen worden genomen om in verbinding te blijven met Freriks in de studio. De bieb wordt verzocht om vooral proef te draaien met de aanwezige apparatuur. Een audiotest moet voorkomen dat alles in het honderd loopt op het moment suprême. De deelnemers moeten zaterdagmorgen om 11.00 uur klaar zitten om meer te schrijven. Het dictee wordt live uitgezonden. Freriks leest eerst het hele dictee voor en vervolgens zin voor zin. Tegen 12 uur is het afnemen van het dictee klaar en buigt de jury zich over de schriftjes van de deelnemers. Om 13.00 uur wordt de uitslag bekendgemaakt. Er is voor winnaar een Taalkalender 2019 van Onze Taal beschikbaar.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK