• De Stolwijkse dierenbeschermster Saskia van Rooy.
• De Stolwijkse dierenbeschermster Saskia van Rooy.

Stolwijkse dierenbeschermster: 'Wouda wil mij in diskrediet brengen'

Algemeen 1.928 keer gelezen

STOLWIJK • De klachten die jager Coen Wouda van Wild Beheer Combinatie Stolwijk heeft ingediend tegen Saskia van Rooy zouden zijn bedoeld om de aandacht af te leiden van de jachtmisstanden die plaatsvinden in de Krimpenerwaard. 

Dat verklaart Van Rooy in reactie op een artikel dat dinsdag in Het Kontakt verscheen. In het stuk beklaagt Wouda zich over het stalkende gedrag van de Stolwijkse dierenbeschermster en de provocerende manier waarop zij de confrontatie zoekt met jagers. "Ze haalt het bloed onder je nagels vandaan. Maar we tellen steeds tot tien en proberen intussen de instanties te wijzen op haar obsessieve gedrag. Dit moet echt stoppen."

Spuugzat
Van Rooy, die in eerste instantie niet wilde reageren op de uitspraken van Wouda, zegt dat de jager haar in diskrediet wil brengen door 'valse klachten' in te dienen. Wouda zou juist háár hebben lastig gevallen. "Coen Wouda achtervolgt, belaagt en stalkt mij in mijn eigen straat, bij mijn huis en op andere locaties, waarbij hij mij met zijn geweer intimideert zoals op door mij gemaakte beelden te zien is."

Ze zegt haar 'opsporingswerk' met grote tegenzin te doen. "Ik ben de jachtmisstanden en de afwezige controle daarop spuugzat. Al jarenlang vraag ik de provincie, burgemeester en politie om jagers voorafgaande en tijdens het doden van dieren in het veld deugdelijk te controleren, maar er gebeurt niets. Iedere keer weer spoor ik met gevaar voor eigen leven ernstige strafbare feiten door jagers met dieren op, maar ik kan met mijn aangiftes nergens terecht."

Boa
Als raadslid van Dierbaar Krimpenerwaard verzocht ze burgemeester Roel Cazemier om een 'groene' buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) aan te stellen. "Hij heeft reeds tweemaal tevergeefs bij gedeputeerde Han Weber om een boa in de Krimpenerwaard gevraagd, maar Weber wil de controle- en handhavingscapaciteit op jagers niet uitbreiden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden