Foto: Jan Timmer

Wandelend door Krimpen aan de Lek het kerstverhaal beleven

  •   466 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Wandelend het kerstverhaal tot je nemen. Dat kan op woensdag 19 december in Krimpen aan de Lek.

Op elf verschillende locaties in het dorp worden die avond scènes uit het kerstverhaal nagespeeld door inwoners van Krimpen aan de Lek. Bij elke scène wordt in enkele minuten uitleg gegeven over wat de wandelaars zien. Uiteindelijk moet dat leiden tot een op beeldende wijze gepresenteerd kerstverhaal. Ds. Luci Schermers, predikant in de Ontmoetingskerk, kwam, geïnspireerd door soortgelijke kerstwandelingen in Capelle en Moordrecht, op het idee om ook in Krimpen aan de Lek iets dergelijks te initiëren. "Ik ontmoette meteen veel enthousiasme", zegt ze glimlachend. "Niet veel later werd een kerngroep samengesteld die samen met onder meer de kerken, scholen, toneelvereniging, muzikale gezelschappen, het Cultuurhuis, stichting KRAK en het naaiatelier een grote groep mensen mobiliseerde."

Live-muziek
"In totaal gaat het om een kleine honderd vrijwilligers die op 19 december in touw zijn", vertelt kerngroeplid Jacqueline Roozendaal. "We proberen met deze kerstwandeling het hele dorp de mogelijkheid te bieden om iets van het kerstverhaal mee te krijgen", zegt Sander van der Leeden. "De route is drie kilometer lang. Onderweg krijgen de mensen de scènes te zien en is er ook live-muziek in kerstsfeer. Daarnaast roepen we alle inwoners langs de route op om lichtjes neer te zetten. Dat maakt het geheel nóg mooier!" Aan medewerking is er in ieder geval geen gebrek, weet Van der Leeden's 'kerngroepcollega' Nicolien Kortenoeven. "Vrijwel iedereen die we om medewerking hebben gevraagd, reageerde enthousiast. Leuk is ook dat De Dertienhuizen en de tuinen van Stinis en die van O Zo Mooi op 19 december geopend zijn. En ook belangrijk: de wandelroute is veilig en goed toegankelijk. We hebben de mensen van KRAK bereid gevonden om als verkeersregelaars te fungeren."

Cultuurhuis
Startpunt van de kerstwandeling is het Cultuurhuis in hartje Krimpen aan de Lek. "De deelnemers kunnen daar tussen 18.30 en 19.30 uur aan de route beginnen", vertelt ds. Schermers. De Ontmoetingskerk is het eindpunt van de bijzondere happening. "Daar kunnen de wandelaars genieten van een lekker kopje of thee of een beker chocomelk én met elkaar napraten over wat ze onderweg hebben meegemaakt. Ook staat er een kerststal opgesteld en zijn er muzikale optredens gepland van de zanggroep van Mirjam IJsseldijk - net als Arthur Seton en Yvonne Metaal ook lid van onze kerngroep - en muziekvereniging Crescendo. Het belooft kortom een prachtige avond te worden met en voor de inwoners van Krimpen aan de Lek en omliggende dorpen. Laten we hopen op goed wandelweer; dat maakt het extra fijn."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK