Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Zevenklapper Haastrecht tegen Cabauw

Sport 426 keer gelezen

HAASTRECHT • Haastrecht won vrij simpel met 7-0 van hekkensluiter Cabauw, dat er voor rust niet aan te pas kwam.

Al in de tweede minuut kopte Lars Harmsen de bal tegen de touwen. Rik Nap (3x), nogmaals Harmsen en Björn van Leeuwen bepaalden de ruststand op 6-0.

De naam van de maker van de hattrick was opvallend. Rik Nap nam namelijk vorig seizoen met zijn broer Mark afscheid van de hoofdmacht en ging lager spelen. "Dat klopt, ik speel nu in het vijfde mijn wedstrijdjes," zegt hij lachend. "Omdat het eerste vanwege blessuregevallen dun in de aanvallers zit, vroeg trainer Edwin de Bruin mij erbij. Dat doe je dan uiteraard voor je club. Tot de winterstop ben ik beschikbaar. Daarna ga ik weer lekker in het vijfde ballen."

In de tweede helft viel de concentratie bij de Haastrechtenaren weg en vond alleen Lars Harmsen, die dus ook drie keer scoorde, nog het doel.

Haastrecht-doelman Max Tuinenburg, die voor rust vrijwel niets te doen kreeg, moest nu wel handelend optreden op een inzet van Cabauwenaar Rutger de Lang.

"Ik was er al bang voor, dat het in de tweede helft minder zou gaan," merkte De Bruin na afloop op. "Het gesprek in de rust ging over de voorsprong van Feyenoord tegen PSV en de poule-indeling van het Nederlands elftal. De focus op ons duel was weg. Dat was in dit geval niet erg. Als we er zondag in Rotterdam tegen koploper IJsselmonde maar weer staan."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, de stand en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden