• De politie rukte uit vanwege overlast van feestvierders in Krimpen aan den IJssel.
• De politie rukte uit vanwege overlast van feestvierders in Krimpen aan den IJssel.
update

Feestje Krimpense hockeyclub eindigt met rellen

  •   1221 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een après-ski feest in het clubhuis van Mixed Hockey Club Krimpen (MHCK) is in de nacht van vrijdag op zaterdag behoorlijk uit de hand gelopen. Feestvierders gooiden met flesjes naar agenten die afkwamen op een melding van overlast. Twee personen zijn aangehouden.

Een agent reed rond 02.00 uur langs de feestlocatie aan de Driekamp na signalen dat het daar helemaal mis zou gaan. Jongeren van de hockeyclub en externe bezoekers zouden hommeles met elkaar hebben gekregen tijdens de uitloop. Ter plaatse zorgde een groep van zo'n 50 tot 60 jongeren voor 'aanzienlijke overlast' voor de woonomgeving, zo schrijft de politie in een verklaring.

Flesjes
Toen de jongeren weigerde weg te gaan, volgde er een aanhouding. De agent moest uiteindelijk om assistentie vragen omdat diverse jongeren hem - en later ook toegesnelde agenten - belaagden, beledigden en bekogelden met glazen flesjes. Ondanks meerdere vorderingen weigerde de groep naar huis te gaan en keerde zich tegen de agenten. Ook zij moesten op hun beurt weer om extra politie-eenheden vragen.

Zeker zestien agenten en een surveillancehond waren nodig om te helpen de openbare orde te herstellen. Agenten gebruikten geweld tegen verschillende jongeren die weigerden te luisteren naar de oproep om weg te gaan. Een 19-jarige jongen uit Krimpen werd opgepakt voor baldadigheid en een 23-jarige Dordtenaar moest mee vanwege openbare dronkenschap. Nadat agenten de groep uiteen wisten te drijven keerde de rust terug.

Het bestuur van de hockeyclub vindt het droevig dat het feest, dat plezierig was verlopen, buiten de hekken zo moest eindigen. Van te voren had de club de nodige maatregelen getroffen. "Er waren drie bewakers aanwezig die de bezoekers hebben gecontroleerd. Bier is getapt in plastic bekers en ook alle andere drankjes zijn uitgeschonken in plastic waarbij de flesjes achter de bar direct werden opgeruimd. De flesjes waar de politie over bericht, komen dus niet uit het clubhuis."

Buiten proportioneel
Over het gebruik van de wapenstok richting de jongeren plaatst het bestuur z'n vraagtekens. "Protocollair zal alles volgens het boekje zijn gegaan, maar gezien de situatie zijn wij van mening dat er anders had moet worden opgetreden. Dit was buiten proportioneel." MHCK is inmiddels met verschillende partijen in gesprek over het incident. Buurtbewoners kunnen donderdag langskomen voor een kennismakingsgesprek met het bestuur. De uitnodiging voor deze bijeenkomst was voorafgaand aan het feest al verstuurd.   

 
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK