Afbeelding
Foto: openrangestock / 123RF Stockfoto

Woning dicht na aantreffen hennepkwekerij

Algemeen 975 keer gelezen

LOPIK • Een woning aan de Mondriaanlaan in Lopik is door de gemeente voor de duur van drie maanden gesloten. De politie trof in augustus dit jaar een hennepkwekerij aan met in totaal 114 hennepplanten en 693 -plantjes. 

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

De woning wordt gesloten tot en met 18 februari 2019. Tot die tijd is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Lopik een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. 

De huurder van de woning en de woningbouwvereniging zijn vooraf geïnformeerd. 

Burgemeester Laurens de Graaf: "Hennepteelt is een misdrijf en strafbaar. Het vormt daarmee een gevaar voor de veiligheid, gezondheid en leefbaarheid van omwonenden."

Wie het bestaan van een kwekerij in de omgeving vermoedt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). 
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden