Afbeelding

Jonge patiëntjes rijden zelf naar operatiekamer

Algemeen 418 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Jonge patiëntjes van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam kunnen sinds deze week in een mini-autootje naar de operatiekamer of een consultatie rijden.

Het ritje zorgt voor afleiding en vermindert de stress voor een operatie of onderzoek. De ziekenhuizen hebben de elektrische autootjes gekregen van Stichting DaDa. Deze stichting wil het verblijf van zieke kinderen in ziekenhuizen of medische instellingen aangenamer en kindvriendelijker maken.

Trots
In totaal kan DaDa, dankzij sponsoring van Bosch Car Service Nederland, in totaal 65 elektrische mini-autootjes schenken. De vier autootjes die in het Groene Hart Ziekenhuis en Sint Franciscus Gasthuis rondrijden zijn bekostigd door vier Bosch Car Service bedrijven uit het Groene Hart: Autobedrijf De Waal uit Gouderak, Marcel Eegdeman uit Haastrecht, Jan de Jong uit Stolwijk en Terlouw uit Moordrecht.

Ook Fugo Automaterialen uit Gouda ondersteunde het initiatief. "We hebben geen seconde getwijfeld om hieraan mee te werken", zegt Jolanda Hogenelst, woordvoerder namens het bedrijf. "Ook de Bosch Car Service bedrijven waar wij aan leveren waren meteen enthousiast. Ik ben trots dat we het verblijf in het ziekenhuis voor een aantal kinderen wat aangenamer kunnen maken."

Het idee voor de mini-autootjes komt van een medewerker van een kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze had een artikel gelezen over een Amerikaans ziekenhuis waar zieke kinderen in een elektrische mini-auto naar de operatie mogen rijden. Zo worden ze afgeleid van de naderende ingreep en hebben minder stress.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden