Afbeelding

Schoonhoven-kalender toont pracht Zilverstad

Algemeen 397 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Stichting Schoonhoven Zilverstad heeft een Schoonhoven-kalender gepresenteerd. Fotograaf Rob Glastra overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Jan Vente. Inwoners van Schoonhoven krijgen tegen inlevering van de huis-aan-huis bezorgde waardebon een gratis exemplaar.

Het idee voor het uitgeven van een stadskalender ontstond toen Stichting Schoonhoven Zilverstad dit voorjaar toerisme-fotograaf Anne Hamers vroeg om beelden te maken voor de nieuwe website van Schoonhoven.

"Onder de foto's die Anne als buitenstaander maakte waren prachtige beelden van mooie plekjes die we zelf nooit op die manier hadden bekeken", zegt citymanager Michiel van der Schaaf. "Toen we foto's van de Veerpoort, het Springerpark, de Lek en een oude zilverwerkplaats aan wat mensen lieten zien waren de reacties overweldigend: die afbeeldingen wilden ze zelf ook wel aan de muur. Ik merkte dat bij het kijken naar de foto's bewoners en ondernemers met trots spraken over de prachtige stad die we hebben. En omdat Schoonhoven het hele jaar door veel drukbezochte evenementen heeft, leek het ons handig meteen de grote evenementen in de kalender te vermelden zodat mensen worden uitgenodigd deze te bezoeken."

Voorafgaand aan de start van het festival 'Sint! in Schoonhoven' overhandigde fotograaf Rob Glastra -die foto's ter beschikking stelde voor de kalender- op het stadhuis het eerste exemplaar aan wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard.

De Schoonhoven Kalender 2019 is tot 15 december voor 7,95 euro verkrijgbaar bij 15 winkels en horecabedrijven in de binnenstad van Schoonhoven, herkenbaar aan de speciale poster. Inwoners van de Zilverstad ontvangen tegen inlevering van de huis-aan-huis bezorgde waardebon -zolang de voorraad strekt- één gratis kalender. De opbrengst van de kalender wordt teruggeïnvesteerd in de Zilverstad.

Verkoopadressen via http://www.facebook.com/schoonhovensewinkeliers

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden