• Team Krimpenerwaard presenteert zich op de pont, dat hiervoor een speciale vaart maakte. Op de foto ontbreken Sander van Viegen en Bianca Hart.
• Team Krimpenerwaard presenteert zich op de pont, dat hiervoor een speciale vaart maakte. Op de foto ontbreken Sander van Viegen en Bianca Hart. Foto: wijntjesfotografie.nl

Team Krimpenerwaard op herhaling

Algemeen 1.702 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Opnieuw bundelen inwoners van de Krimpenerwaard hun krachten om tijdens Alpe d'HuZes zowel op sportief als financieel vlak zoveel mogelijk te betekenen voor KWF Kankerbestrijding.

Na enkele keren bij elkaar gekomen te zijn, werd het nieuwe Team Krimpenerwaard zaterdag officieel gepresenteerd. Kartrekkers Wim Rodenburg en Jouke Geurts zijn er blij mee: "Afgelopen jaar waren we zelf onderdeel van Team Krimpenerwaard 2018. Het was een onvergetelijke ervaring. Niet alleen vanwege de mooie opbrengst van bijna 70.000 euro, maar ook omdat de verzameling individuen naar elkaar toegroeide en echt een team werd."

Vervolg
Beiden hebben zich ingezet om er komend jaar een vervolg aan te geven. Jouke Geurts: "We vonden het jammer als het bij één keer zou blijven en hebben de koppen bij elkaar gestoken met als doel om een nieuw team op te tuigen. Dat is gelukt. Extra trots zijn we op het feit dat ook burgemeester Roel Cazemier zich heeft aangemeld voor Team Krimpenerwaard. Hij gaat wandelend de berg op."

Wim Rodenburg: "De teamleden hebben allen hun eigen redenen om deel te nemen. Sommigen zijn in hun naaste omgeving hard getroffen door de ziekte, anderen willen om meer algemene reden hun steentje bijdragen om onderzoek naar kanker mogelijk te maken."

Restaurantactie
Terwijl de teamleden zich de komende maanden sportief gaan voorbereiden om de Alpe d'Huez te bedwingen, willen ze ook zoveel mogelijk geld voor het goede doel bijeenbrengen. "Enerzijds gebeurt dat door sponsoring, van klein tot groot. Daarnaast organiseren we drie grote activiteiten, waarvan de restaurantactie op donderdag 17 januari 2019 de eerste is. Negen restaurants in de Krimpenerwaard zijn bereid om à 30 euro -waarvan 20 euro voor het team is- een heerlijke maaltijd voor te schotelen. De teamleden hebben in koppels een restaurant toegewezen gekregen. Nadat dit hopelijk -net als begin dit jaar voor Team Krimpenerwaard 2018- een succesvolle actie is geworden staan vervolgens nog een spinningmarathon en fiets- en wandeldag, in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard, op het programma."

Presentatie
Het team staat te popelen om de uitdaging aan te gaan. Zaterdag maakte John Wijntjes een fraaie foto van het gezelschap. De veerdienst van Bergambacht maakte hiervoor een speciale vaart.

Team Krimpenerwaard bestaat uit de fietsers Sander van Viegen, Jouke Geurts, Johan de Langen, Adriette Pols en Wim Rodenburg en de lopers Erik Rietvelt, Aleksandra Wlodarczyk, Anja Zandijk, Samantha Zandijk, Janou Colle, Martie van Ieperen, Edith van der Ham, Anneke van Asperen, Karin te Winkel, Bianca Hart en (burgemeester) Roel Cazemier.

Alle informatie: http://www.teamkrimpenerwaard.nl en via Facebook.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• • Team Krimpenerwaard presenteert zich op de pont, dat hiervoor een speciale vaart maakte. Op de foto ontbreken Sander van Viegen en Bianca Hart.
• • Team Krimpenerwaard presenteert zich op de pont, dat hiervoor een speciale vaart maakte. Op de foto ontbreken Sander van Viegen en Bianca Hart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden