• Daniëlle Verwaal en Wiro van der Werf.
• Daniëlle Verwaal en Wiro van der Werf. Foto: wijntjesfotografie.nl
advertorial

'Neem je tijd voor het gewenste afscheid'

Algemeen 975 keer gelezen

HAASTRECHT • Tijd voor verwerking van het verdriet en rustig nadenken over het gewenste afscheid. Dat heeft prioriteit bij Brouwer de Koning Uitvaartzorg uit Haastrecht.

"Het gaat vooral om goed luisteren. De familie is nog vol emoties vanwege het heengaan van hun dierbare. In het eerste gesprek draait het om aftasten en het gevoel bepalen." Dat is een van de redenen dat de uitvaartverzorgers Wiro van der Werf en Daniëlle Verwaal samen de families begeleiden. "Met z'n tweeën heb je een groter bereik binnen een familie", zegt Daniëlle Verwaal. "We nemen tijdens de kennismaking alle tijd. Ik zit ook niet met een laptop op schoot alles vlot af te vinken. Dat vind ik ongepast. Ik wil de mensen kunnen aankijken en adviseren. Wiro en ik vullen elkaar goed aan. Zo kunnen we prima maatwerk bieden."

Beschikbaar
Wiro van der Werf knikt instemmend. "In de regel gaat het direct na het overlijden om het bieden van zorg aan de overledene. Daarvoor zijn we zeven dagen per week beschikbaar. Aansluitend komen wij terug om de uitvaart te regelen. Dan worden planning, locatie, vervoer en dienst besproken. We maken mee dat nabestaanden direct na het overlijden van een familielid alles tot in detail willen vastleggen, maar na een nachtje slapen opeens met allerlei nieuwe wensen komen. Dat kan uiteraard, maar juist daarom zeggen wij tegen hen 'neem rustig de tijd'. We geven er alle ruimte voor."

Ruimte bieden de uitvaartbegeleiders letterlijk in hun statige pand aan de Grote Haven 10 in Haastrecht. 'Hof van Haastrecht' heeft op de begane grond een kleine aula en een opbaarkamer. Steeds vaker wordt van deze locatie gebruik gemaakt voor een intiem, besloten samenzijn. "We bieden hier zitplaats voor maximaal vijftig personen. Het wordt op prijs gesteld om in bijna huiselijke kring stil te staan bij het afscheid van een dierbare. Maar belangrijker nog, we bieden de mogelijkheid afscheid te nemen in een eigen tempo. In Haastrecht, Oudewater en binnenkort ook in Reeuwijk beschikken we over eigen onderkomens waaronder ook een 24 uurs-kamer."

Brouwer de Koning
Grote Haven 10 • Haastrecht
T: 0182-501230
E: info@brouwerdekoning.nl
I: www.brouwerdekoning.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden