• De nieuwe Krimpense kindergemeenteraad.
• De nieuwe Krimpense kindergemeenteraad. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nieuwe Krimpense kindergemeenteraad geïnstalleerd

Algemeen 218 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Tijdens een speciale raadsvergadering is dinsdag de nieuwe kindergemeenteraad 2018-2019 geïnstalleerd. 

Elke Krimpense basisschool heeft twee groep 8-leerlingen naar de kindergemeenteraad afgevaardigd, die daarmee uit twintig kinderen bestaat. De nieuwe kinderraadsleden stelden zich tijdens de installatievergadering voor aan de hand van een selfie die ze maakten op hun favoriete plek in Krimpen. 

Burgemeester Martijn Vroom: "Ik ben trots op de kinderen die als ambassadeur willen optreden voor alle Krimpense kinderen. Er zijn steeds meer onderwerpen waarover we ook hun mening willen vragen, zoals over buitenspelen en duurzaamheid."

Kerstboom
Op donderdag 6 december komt de kindergemeenteraad voor een kennismakingsbijeenkomst bijeen. Aan het eind van deze bijeenkomst gaan de kinderraadsleden hun eerste officiële handeling verrichten: het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom die voor het raadhuis staat.

De belangrijkste dag voor de kindergemeenteraad is de 'dag van de kindergemeenteraad'. Dan gaat de raad aan de slag met plannen die door de verschillende groepen 8 van Krimpense basisscholen zijn ingediend. Aan het einde van de dag mogen de kinderraadsleden stemmen. Het plan met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Naast de 'dag van kindergemeenteraad' geeft de kindergemeenteraad advies aan de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden