Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Schaatsen! Het kon vrijdag bij de KW-school in Lekkerkerk.
• Schaatsen! Het kon vrijdag bij de KW-school in Lekkerkerk. (Foto: Jan Timmer)

Schaatsen onder herfstzonnetje in Lekkerkerk

  •   772 keer gelezen

LEKKERKERK • Met de schaatsen onder de arm naar school; leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool in Lekkerkerk deden het vrijdag. Speciaal voor hen was er een mobiele ijsbaan aangelegd.

En dus klonken er op het schoolplein een dag lang vrolijke 'ijspretgeluiden' en hoorde je dat welbekende, haast nostalgische geluid van ijzers op de ijsvloer. "Ik kan het nog niet zo goed", zegt een jongetje uit groep 6 terwijl hij net overeind is gekomen na een uitglijder. Om er zich excuserend aan aan toe te voegen: "Dit is de eerste keer dat ik schaats." 

Marian Paree ziet dat de lol er van afdruipt bij de jonge 'KW-ers'. "En daar is het ons ook precies om te doen", glimlacht de adjunct-directeur. "Wat is er nu leuker om te schaatsen in een lekker herfstzonnetje? Ik hoor alleen maar enthousiaste reacties."

De ijsbaan - bestaande uit kunststofplaten en omlijst door een opblaasbare wand - sluit goed aan bij de doelstellingen van de school: goed onderwijs bieden in een gezond en veilig klimaat. "Bij gezondheid hoort zeker ook voldoende lichaamsbeweging", verklaart Paree. "Deze ijsbaan sluit daar mooi bij aan, maar we doen méér op dat vlak. We halen ook sport- en danslessen onze school binnen en hebben een vakdocent lichamelijke opvoeding in dienst. Daarnaast zijn we onlangs een traject ingegaan waarbij onze leerlingen die maanden lang drie keer per week gratis groente en fruit krijgen aangeboden op school. Wanneer straks ook onze eigen schooltuin klaar is, is het plaatje behoorlijk compleet."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK