Afbeelding
Foto: Jan Timmer

Gouden beoordelingen voor Keurslager Looman

Zakelijk 884 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Prijzen winnen. Bij Keurslager Looman zijn ze op dat vlak wel wat gewend, maar de vier keer goud en twee keer goud met ster op de Internationale Slavakta is zelfs voor Alex Looman en zijn team heel bijzonder.

De Slavakta is voor slagers wat Wimbledon is voor tennissers: een topevenement waar de beste vakbroeders elkaar ontmoeten en hun mooiste producten voorleggen aan een zeer kritische vakjury. Die beoordeelde de door Alex Looman ingezonden gekookte worst en rauwe ham als 'goud met ster', ofwel een score van 100 op een schaal van 100. De rookworst, het runderrookvlees, de kipsalade en de boterhamworst van de Schoonhovense keurslager kregen het predicaat 'goud', corresponderend met een score van 97 tot 100. 

Bevestiging
Alex Looman is vanzelfsprekend 'verguld' met de lovende kritieken: "Het is geweldig om op zo'n manier bevestigd te worden in je vakmanschap", zegt hij. "Het mooie is dat ik eigenlijk niets speciaals heb gedaan in de aanloop naar de Slavakta. De ingezonden producten waren afkomstig uit ons reguliere assortiment en verschilden dus in niets met wat we onze klanten dagelijks aanbieden. Uiteindelijk zijn zij de mensen voor wie je je maximaal inzet. Het oordeel van een keurmeester is niet meer dan een bevestiging."

Looman ziet het slagersvak als een ambacht dat -in zijn geval- is overgebracht van vader op zoon. "Onze rook- en kookworsten maken we volgens een vast recept waar we ons strikt aan houden. Met de worsten en vleeswaren leveren we ook meerwaarde door te werken met een ouderwetse rookkast waarin we beukenzaagsel en beukenkrullen toepassen. Het rookproces is daardoor wat lastiger te sturen dan wanneer je een geautomatiseerde machine gebruikt, maar de smaak van de producten is authentiek en puur. Wij merken dat steeds meer mensen juist dát willen: goed en eerlijk vlees. Wij zorgen er voor. Elke dag opnieuw."

Dat dat prijzen met zich meebrengt is volgens Looman 'fantastisch', "maar nóg mooier zijn het enthousiasme en de tevredenheid van onze klanten. Zij komen graag voor onderscheiden kwaliteit naar onze winkel aan Haven 58."

Jan Timmer
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden