Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De jubilarissen van Muziekvereniging Lekkerkerk.
• De jubilarissen van Muziekvereniging Lekkerkerk. (Foto: aangeleverd)

Jubilarissen bij Muziekvereniging Lekkerkerk

  •   261 keer gelezen

LEKKERKERK • Tijdens het onlangs gehouden najaarsconcert van Muziekvereniging Lekkerkerk heeft voorzitter Piet Boesberg vier jubilarissen in het zonnetje gezet. De vier vertegenwoordigen met elkaar maar liefst 150 jaar lidmaatschap. 

Twee leden, te weten Erik Slingerland en Fabian Mudde, vierden hun 25-jarig jubileum. Slingerland is vanwege zijn verhuizing naar het buitenland niet meer actief spelend bij de vereniging, maar draagt deze nog wel een warm hart toe. Dat blijkt wel uit het feit dat de trompettist zijn lidmaatschap heeft gehandhaafd. Mudde startte op jonge leeftijd op ongestemd slagwerk. Na verloop van tijd heeft hij zich het melodisch slagwerk eigen gemaakt en is Mudde overal inzetbaar bij de Melody & Percussion Band, waarin hij ook de jeugdige slagwerkers bijstaat.

Strijkbas
Josette de Haan is voor de oplettende bezoekers van de concerten niet meer weg te denken uit het orkest. Met het bespelen van de strijkbas geeft ze het harmonieorkest een symfonisch tintje en maakt op deze manier al veertig jaar deel uit van de bassectie.

Leo Ouweneel is het enige lid van voor de fusie tussen Excelsior en Juliana in 1967 en is dus langer muzikant dan dat muziekvereniging 'Lekkerkerk' bestaat. Hij bespeelt de trombone en geldt binnen de vereniging als een wandelend geschiedenisboek. Anekdotes na afloop van de repetities aan de bar gaan ver terug in de tijd toen de notulen en de jaarverslagen nog met de hand werden geschreven. Ouweneel gaat ook zeker met zijn tijd mee, want hij is nu webmaster van de vereniging. Hij ontving een speldje en een oorkonde die horen bij een lidmaatschap van maar liefst zestig jaar.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK