Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Para-atleet Gert-Jan Schep uit Lekkerkerk.
• Para-atleet Gert-Jan Schep uit Lekkerkerk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nominatie van Lekkerkerkse para-atleet Gert-Jan Schep

  •   138 keer gelezen

LEKKERKERK • Er zijn niet veel sporters die kunnen bogen op een succesvolle carrièreswitch. Lekkerkerker Gert-Jan Schep behoort tot de uitzonderingen. Hij transformeerde zichzelf van para-zwemmer tot para-atleet en is nu één van de kandidaten in de nationale verkiezing 'Para-atleet van het jaar'.

"Toen ik vorige week dat nieuws hoorde, glom ik van trots", vertelt de 31-jarige sportman die in augustus op de 400 meter zilver behaalde tijdens het EK in Berlijn. En nu hoop ik natuurlijk dat er veel mensen op me zullen stemmen. Dan kan tot en met 16 november via de link www.atletiek.nl/verkiezingen2018. Uit alle publieksreacties wordt daarna een shortlist samengesteld waar een vakjury zich over gaat buigen. Reuze spannend."

Zilver
Schep's 'loop'baan in de atletiek startte in januari 2016, toen hij werd gescout tijdens een paralympische talentendag. "Vanaf dat moment ben ik me vol gaan storten op mijn nieuwe sport. Ik train inmiddels zes keer per week bij RA Atletiek en bij de bond op Papendal. Dankzij mijn trainers heb ik in betrekkelijk korte tijd enorm veel geleerd. Het was natuurlijk geweldig dat dat zich uitte in het behalen van zilver op het EK Het podium, de vlag, de vele mooie reacties; alles bezorgde me het fijnste kippenvel dat je je maar kunt bedenken. En het voerde mijn gedachten terug naar de periode van in totaal acht jaar waarin ik vocht tegen schouderblessures en steeds terugkerende krampen in mijn benen. Die jaren waren zwaar, maar ik heb altijd hoop gehouden om weer te kunnen sporten. Dat lukt nu weer goed. Ik heb van de zomer zelfs weer een uurtje gezwommen."

Focus
"Nee, hoewel ik een geweldige tijd heb gehad als zwemmer en zelfs aan de Paralympics van Athene mee mocht doen, focus ik me nu alleen nog op atletiek. Er zit nog flink rek in mijn mogelijkheden en ik heb de ambitie om me verder te ontwikkelen. Daarbij kijk ik al met een schuin oog naar het WK volgend jaar in Dubai en de Paralympics van Tokio. De limieten waaraan je als atleet moet voldoen, worden binnenkort bekend gemaakt. Dan weet ik waar ik me op moet richten. Momenteel loop ik al vrij ruim onder de 'magische één minuutgrens'. Het kan nóg harder, dat weet ik en dat voel ik. Een mooie uitdaging om letterlijk en figuurlijk nieuwe stappen te zetten."

"Ik ben sowieso enorm dankbaar dat ik weer volop en redelijk onbelemmerd kan sporten. Het voelt als het winnende lot, nee sterker nog: als het incasseren van de jackpot. En minstens zo belangrijk: ik beleef ongelooflijk veel lol aan mijn 'nieuwe' sport. En dat het lekker gaat bewijzen de medaille en mijn nominatie voor de verkiezing 'Para-atleet van het jaar'. Ik ben een gelukkig mens."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK