Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het onthullen van het 'bruggetje' met daarop de tekst: 'Wij willen veilig naar het dorp'.
• Het onthullen van het 'bruggetje' met daarop de tekst: 'Wij willen veilig naar het dorp'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Spot4Kids hoopt op veilige oversteek

  •   375 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf nam donderdagmiddag op uitnodiging van enkele kinderen een kijkje op kinderdagverblijf Spot4kids. Inzet was een veilige oversteek naar het dorp.

Twee kinderen die op de buitenschoolse opvang zitten, schreven een brief aan de burgemeester. Hierin vroegen ze hem of er eventueel een bruggetje gerealiseerd kan worden tegenover het kinderdagverblijf, zodat het veiliger wordt om op pad te gaan voor leuke uitjes. Nu is dat volgens hen helaas niet mogelijk, gezien de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Lopikerweg. 

"De gemeente heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de onveilige verkeerssituatie op de Dorpstraat in Lopik-dorp", verklaart Bea de Vos namens Spot4kids. "Wij hebben de gemeente verzocht dit onderzoeksgebied uit te breiden naar de Lopikerweg Oost 5, waar Spot4kids gevestigd is. Hier worden dagelijks 75 kinderen gebracht en gehaald, waarbij de ouders met kinderen een stuk over de Lopikerweg moeten rijden, lopen of fietsen."

De kinderen en het personeel waren donderdag aanwezig om de burgemeester op een creatieve manier te ontvangen en met hem in gesprek te gaan. 
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK