Afbeelding

Sjaals met een 'hart onder de riem-boodschap'

Algemeen 598 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Onder de noemer 'Heart 2 Heart' is in Schoonhoven een initiatief gestart om sjaals in te zamelen en deze, vergezeld van een groet, ter beschikking te stellen aan iedereen die wel wat warmte kan gebruiken.

Initiatiefnemers zijn Lousmijn van der Straaten Blokdijk met haar dochters Isis (11) en Nessa (10). "Het idee ontstond met het opruimen van de zolder, waar ik bijna twintig 'buiten gebruik geraakte' sjaals aantrof. En om die nou zomaar weg te gooien.."

Lousmijn stuitte op een uit Amerika overgewaaid fenomeen. "Doel is om –eventueel nieuwe- maar vooral gewoon fris gewassen wintersjaals in te zamelen en deze te voorzien van een klein kaartje met hierop een 'hart onder de riem-boodschap'. De sjaals zullen met het invallen van de winterkou om stammen van bomen in parken worden geknoopt. Iedereen die om wat voor reden dan ook wel wat warmte voor de hals of het hart kan gebruiken, mag de sjaal losknopen, meenemen en dragen."

Eenzaam
Hierbij wordt gedacht aan dak- en thuislozen, maar ook aan mensen die zich eenzaam voelen, dan wel liefde/warmte missen: "Eigenlijk dus iedereen die een hart onder de riem goed kan gebruiken."

De actie wordt ondersteund door de school waar Isis en Nessa op zitten: PCB De Rank. "Zoveel mogelijk schoolkinderen zullen sjaals mee gaan sparen en kaartjes maken ter bevestiging aan de sjaals. Ook winkels in Schoonhoven hebben hun medewerking toegezegd, zoals de Plus-supermarkt, Albert Heijn, Puur Bloem en Binnen en Kluswijs. Hier komen in de week startend op Dankdag - van woensdag 7 t/m woensdag 14 november- manden of dozen te staan waarin de sjaals gedoneerd kunnen worden. Wat mij betreft komen er ook inzamelpunten in andere kernen in de Krimpenerwaard, zodat de actie nog breder gedragen wordt. Iedereen die daarbij een handje kan helpen verzoek ik contact met me op te nemen."

Tot besluit: "Wanneer de actie van de grond komt en we vele sjaals hebben mogen ontvangen, zullen we deze later in het jaar met de kinderen van PCB De Rank gaan ophangen in met name grote steden zoals Den Haag, Utrecht en Rotterdam."

Alle ins and outs worden gedeeld via Facebook

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Overhandiging van de cheque.
Johannes Calvijnschool steunt Krimpense Voedselbank met cheque van 10.000 euro Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 18 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden