• Restaurant De Loet.
• Restaurant De Loet. Foto: wijntjesfotografie.nl
advertorial

De Loet sfeervol familierestaurant

Algemeen 1.248 keer gelezen

LEKKERKERK • Niet te gek, maar ook niet alledaags. Zo omschrijft Willem Borst, eigenaar van restaurant De Loet, de status van deze gewilde horecagelegenheid in het hart van de Krimpenerwaard. "Je kan hier lekker eten en drinken tegen een schappelijke prijs. Daarnaast heeft deze zaak een duidelijke impuls gekregen door de interne verbouwing en de uitbreiding met een serre."

De nieuwe uitstraling heeft geleid tot meer bezoek. "Jonge mensen weten ons steeds vaker te vinden. De social media spelen daarbij in positieve zin een belangrijke rol. Je legt sneller contact en communiceert voortdurend met de buitenwacht. Dat hoort bij modern ondernemen."

De investering in De Loet 2.0 was het dus dubbel en dwars waard. Het sfeervolle familierestaurant kan weer jaren vooruit. Toch haast Willem Borst (56) zich te zeggen dat je als uitbater steeds vol aan de bak moet en de kwaliteit moet bewaken. De vrolijke barrista houdt alles goed in de gaten. "De taakverdeling is overzichtelijk. Mijn echtgenote Gaby kookt en bedenkt nieuwe gerechten. Ik ben overdag de gastheer. 's Avonds assisteer ik in de keuken om het vlees te braden. Daarnaast beschikken we over enthousiaste, ervaren medewerksters die prima werk verrichten. Ze zijn vriendelijk en gedreven. Dat hoort ook. Onze gasten moeten het naar hun zin hebben."

Aangenaam
Veel fietsers, dagjesmensen en wandelaars weten De Loet wel te vinden voor een aangenaam verpozen. Ze kunnen van woensdag tot en met zondag rekenen op heerlijke lunches en diners met gerechten als Bretonse vissoep, wildzwijncarbonade, oma's draadjesvlees, gamba's, mosselen of in roomboter gebakken zeeduivel met vruchten. Er wordt gebruik gemaakt van streekproducten en Borst beschikt over negen geselecteerde wijnen om het een en ander weg te spoelen. Om de band te verstevigen heeft hij een gastenkaart geïntroduceerd. Een volgestempeld exemplaar is goed voor een korting van 25 euro. "Als je hier een feestje organiseert voor pakweg 1.000 euro heb je meteen een tegoed van 100 euro opgebouwd. Dat tikt lekker aan."

Willem Borst telt zijn zegeningen na zijn voorspoedige herstel van zijn ziekte. "Dan ga je toch anders tegen het leven aankijken. Het was een periode van hoop en vrees, maar het gaf mij veel tijd om na te denken over een aantal zaken. In het verleden kon ik nog wel eens driftig worden als het niet liep zoals ik me had voorgesteld. Nu haal ik m'n schouders er over op. Iedereen maakt fouten. Het heeft geen zin om daar moeilijk over te doen. Ik ga nu fluitend aan de slag."

Restaurant De Loet
Kerkweg 279 • Lekkerkerk
T: 0180-661559
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden