• Logo van muziekvereniging Excelsior Bergambacht.
• Logo van muziekvereniging Excelsior Bergambacht.

Muziekvereniging Excelsior Bergambacht hoopt alsnog op subsidie

Algemeen 543 keer gelezen

BERGAMBACHT • Muziekvereniging Excelsior Bergambacht hoopt dat de gemeenteraad bij de begrotingsvergadering op 14 november alsnog subsidie toekent. Dan is het financiële plaatje van de gemeente Krimpenerwaard namelijk duidelijk en kunnen ook overschotten worden toegekend aan verenigingen die in eerste instantie buiten de boot dreigen te vallen.

Bij Excelsior gaat om ruim 7.000 euro, dat de muzikanten wilden inzetten voor kleding en instrumenten. De Bergambachtenaren hebben flink gespaard, maar kwamen daardoor niet door de toetsing van het ambtelijk apparaat.

"Nu lijkt het alsof we worden gestraft voor ons goede rentmeesterschap", sprak Excelsior-voorzitter Kees Bakker tot de raadsleden. "Ik gun andere muziekverenigingen in de Krimpenerwaard best subsidie, maar dit is in onze ogen een merkwaardige gang van zaken."

Dat waren ook diverse politieke fracties van mening tijdens de derde (!) raadsvergadering deze week. De nieuwe regels voor toekenning van subsidie en de vereiste cofinanciering bij bedragen tot 10.000 euro is wennen voor de ontvangers. 

Inmiddels heeft wethouder Lavinja Sleeuwenhoek het een en ander gerepareerd. Ze beloofde betere communicatie met de instellingen en Excelsior en wil de nieuwe opzet evalueren. 

Ook de welzijnsorganisaties kunnen hun taken in 2019 uitvoeren met de financiële garantie van de gemeente. "Zij hebben een grotere buffer nodig vanwege het grotere aantal hulpvragen", gaf de wethouder aan.

Humanitas krijgt tenminste hetzelfde bedrag als in het afgelopen jaar, maar dan via een ander potje.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden