Afbeelding

Krimpenerwaard: roep om onafhankelijk verkenner

Algemeen 806 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Op verzoek van de vier coalitiepartijen in de gemeente Krimpenerwaard wordt maandag 15 oktober vanaf 20.00 uur een extra raadsvergadering belegd over de consequenties van het vertrek van Wisja Pannekoek uit de VGBK. Door deze stap is de meerderheid van de coalitie komen te vervallen.

VGBK, VVD, ChristenUnie en D66 menen dat een stabiel gemeentebestuur noodzakelijk is voor de opgaven waar de gemeente Krimpenerwaard voor staat.

In het initiatiefvoorstel, dat maandag in stemming wordt gebracht, verzoekt de raad burgemeester Cazemier op korte termijn een voorstel voor te bereiden voor de opdrachtverlening aan een onafhankelijk verkenner. VGBK, VVD, CU en D66 menen dat er een goede basis is om met elkaar door te gaan en willen het resultaat van de verkenning afwachten. Eventuele optie is dat een andere partij –nu oppositie- aanschuift bij de coalitie. 

De raadsvergadering is openbaar. Alle fracties krijgen 20 minuten de tijd om hun standpunt kenbaar te maken.

Overigens is het raadsvoorstel voor een eventuele lobby naar een tweede oeververbinding aangepast. Er wordt nu niet meer specifiek over Krimpen aan de Lek gesproken.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden