• Hugo van Amerongen en Rik Dekker hebben elkaar gevonden.
• Hugo van Amerongen en Rik Dekker hebben elkaar gevonden.

VVD en PvdA Lopik komen met Regenboogmotie

Algemeen 321 keer gelezen

LOPIK • De PvdA en VVD in Lopik hebben donderdag -Coming Out Dag- gezamenlijk aangekondigd dat zij tijdens de raadsvergadering van 30 oktober een Regenboogmotie gaan indienen.  

"De motie roept het college op om in bestaand en nieuw beleid aparte paragrafen op te nemen voor LHBTI-vraagstukken", lichten de fractievoorzitters Rik Dekker (PvdA) en Hugo van Amerongen (VVD) toe.

Vlag
Rik Dekker: "De Partij van de Arbeid zet zich al langer in om tijdens Coming Out Dag de regenboogvlag te laten wapperen op het gemeentehuis, maar vond daar nooit een meerderheid voor. Toen Hugo (van Amerongen/VVD) deze zomer met mij op de politieke boot stond tijdens de Utrechtse Canal Pride hadden we een goed gesprek over LHBTI-emancipatie en wat er in Lopik moet gebeuren. Daardoor zijn we samen tot een motie gekomen."

De VVD-fractievoorzitter vult aan:  "Coming Out Dag en emancipatie van LHBTI-ers is natuurlijk meer dan alleen jaarlijks een vlag laten wapperen. Daarom kijken we concreet naar wat we in Lopik op onze schaal kunnen betekenen voor deze groep. Op de inhoud hebben we elkaar gevonden."

De boodschap die de partijen op Coming Out Dag willen afgeven is dat -ook zonder vlag- Lopik een veilige en leefbare gemeente moet zijn, waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen.

COC
Ter inspiratie gebruiken de partijen het Regenboog Stembusakkoord van COC Midden-Nederland. Dat belicht een breed aantal onderwerpen waar de gemeente Lopik iets mee kan doen, zoals veiligheid, sport, onderwijs en acceptatie.

Een duidelijke prioriteit is de zorg, zegt Rik Dekker: "LHBTI-ers hebben bijvoorbeeld vaker last van eenzaamheid en depressie. Oudere LHBTI-ers hebben vaker problemen om hun netwerk aan te spreken voor zorgtaken."

LHBTI is een verzamelnaam voor lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie, met daarnaast verschillende andere groepen op het gebied van seksuele voorkeur en genderidentiteit, zoals aseksuelen en panseksuelen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden