• Jong en oud(er) in de schoolbanken.
• Jong en oud(er) in de schoolbanken.

Legaal spijbelen op de 'Willem': ouders in de schoolbanken

Algemeen 702 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Terwijl de zoon of dochter lekker uitslaapt, mag je zelf op de vroege ochtend lessen volgen op de Willem de Zwijgerschool.

Legaal spijbelen met een vervanger: zo'n zestig ouders hadden daar geen moeite mee. Ze namen woensdagmorgen de plaats in van hun spruiten om de slaapactie voor Edukans te steunen. Voor het bijwonen van elke les diende 5 euro te worden neergeteld. Sommigen bleven zelfs het tweede uur op school om met een ander vak kennis te maken. Zo vaak krijg je immers geen kans om door professionals onderwezen te worden.

Met de opbrengst van deze slaapactie wordt een onderwijsproject in het Afrikaanse Malawi opgetuigd. "Elke euro is welkom", meende directeur Wilhelm Krajenbrink. "We geven onze vertegenwoordigers straks een zak geld mee."

Het ging vooral om deelname van moeders van brugklassers, die graag een kijkje wilden nemen in de lokalen. "Oudere leerlingen hebben liever geen pottenkijkers", weet wiskunde-docent Sjaak Kamerling. "Maar bij brugklassers ligt dat anders. Bij hen gaat het om ouders, die nieuwsgierig zijn naar de gang van zaken op 'De Willem'."

Het ging er overigens heel ontspannen aan toe bij de lessen. Voor menigeen was het een herhaling. "Ik ben eerlijk gezegd alle oefenstof vergeten", sprak een moeder. "Ik was wel toe aan een bijspijkerles."

Ze konden hun hart ophalen bij Frans, Nederlands, aardrijkskunde, geschiedenis en wiskunde. Dat het er tegenwoordig anders aan toegaat, bleek al snel bij het vak Frans. Met een smartboard, chromebook, liedjes en quizzen werden woorden en zinnen gemaakt, zowel individueel als in groepsverband.

Volgens docent Marleen Vennix beklijft dat beter. "Woordjes stampen is niet meer van deze tijd. De nieuwe aanpak maakt de lessen levendiger."

Pieter van der Laan

• Jong en oud(er) in de schoolbanken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden