Afbeelding
Foto: Robert van der Hek

Unieke sfeer in robuust paviljoen: ‘voel de vrijheid’

Zakelijk 1.502 keer gelezen

GOUDA/KRIMPENERWAARD • Zes zeecontainers vormen de basis van (strand)paviljoen Rederij De Vrijheid. Eigenaar Jeroen Hotze bouwde het met hulp van vrienden en specialisten eigenhandig op: 'Je kunt hier de vrijheid voelen'.

Goudasfalt, het stukje Gouda in de Krimpenerwaard, is nog in ontwikkeling. Met de realisatie van paviljoen Rederij De Vrijheid eerder dit jaar heeft het voormalige koudasfalterrein een trekker van formaat gekregen. Ingeklemd tussen twee stadsstrandjes is een robuust en stoer restaurant verrezen. Eyecatchers zijn er genoeg, maar bijzonder is de grote raampartij met uniek uitzicht op de Hollandsche IJssel en de skyline van Gouda.

Gebruikt
Eigenaar Jeroen Hotze is trots op hetgeen aan de Gouderaksedijk uit de grond is gestampt. "Een staalconstructie, hout en zes zeecontainers maken dit strandpaviljoen. We hebben zowel voor de ombouw als het interieur gebruikt gemaakt van ruwe en als het even kan al eerder gebruikte materialen. Duurzaamheid is immers het credo van stichting Goudasfalt, dat dit terrein exploiteert."

De eigenaar kwam twee jaar geleden in gesprek met het stichtingsbestuur. "Ik heb een rederij in Oudewater, waarmee ik sleep- en duwboten verhuur en rondvaarten verzorg. Uit dat laatste onderdeel is het plan voor dit restaurant ontstaan."

Dat ging als volgt:  tijdens de rondvaarten meerde Jeroen Hotze met zijn gasten vaak aan op een stukje braakliggend land langs de Hollandsche IJssel, tussen Haastrecht en Oudewater. Daar gingen ze picknicken of met z'n allen rond een kampvuur zitten. Hotze: "Die relaxte sfeer, waarin iedereen met elkaar aan de praat raakte en er een gezellige vibe ontstond, die wilde ik overbrengen naar een eigen restaurant."

Blij
Een ernstige ziekte vijf jaar geleden deed Jeroen Hotze sowieso besluiten het over een andere boeg te gooien. "Ik wilde nadat ik opgekrabbeld was alleen nog maar dingen doen waar ik blij van werd. Er waren meer belangstellenden voor een strandpaviljoen op Goudasfalt, maar ik zette door. Het is door de ruwe afwerking een back to basic-restaurant geworden, waar iedereen zich thuis moet voelen. Ook de prijs van de gerechten, van een tosti tot entrecote, is er naar. Kom maar op het strand liggen of, in de winter, laaf je aan de warmte. Zo is er een vaste groep, die hier wekelijks rond het kampvuur zit."

Strandpaviljoen Rederij De Vrijheid is ieder weekend van vrijdag 17.00 uur t/m zondagavond open (vanaf 1 maart 2019 weer de hele week). Hotze. "Dit is een prima locatie voor feesten als je net even iets anders wil: van bruiloft tot silent disco –'we hebben 400 koptelefoons'- en van zelf je pizza afbakken tot barbecue-arrangement. Ook organiseren we allerlei leuke activiteiten: zaterdag 13 oktober is bijvoorbeeld iedereen welkom op ons Oktoberfest."

Vanuit Gouda is het paviljoen in het weekend makkelijk bereikbaar via een pontje. Hotze tot besluit: "Gasten kunnen ook met hun boot makkelijk aanmeren aan onze steiger."

Alle informatie: http://www.rederijdevrijheid.nl en via Facebook.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden