• Met elkaar eten is gezelliger dan alleen..
• Met elkaar eten is gezelliger dan alleen.. Foto: Adri Verhoeven

Stolwijkers ontmoeten elkaar aan ‘langste eettafel’

Algemeen 734 keer gelezen

STOLWIJK • Aansluitend op de landelijke 'Week tegen de eenzaamheid' hebben donderdag bijna negentig mensen in Het Kwartier gezamenlijk een lunch genuttigd.

Juist tijdens deze week vonden de initiatiefnemers het belangrijk om iedereen uit te nodigen samen aan te schuiven en met vele anderen aan tafel te zitten.

De organisatoren -Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, de lokale seniorencommissie in Stolwijk, Stichting Stolwijk Ontmoet en Horeca het Kwartier-, konden dankzij aan groot aantal lokale sponsors hun gasten een uitgebreide broodmaaltijd aanbieden. Zo werd het genieten voor iedereen. Terwijl de maag gevuld werd, ontstond er op verschillende plekken een geanimeerd gesprek met onverwachte tafelgenoten.

Corrie en Bertus Honkoop noemden het initiatief 'ontzettend leuk'. Hoewel het echtpaar nog samen is houden zij de media in de gaten, 'want', zo vertelt mevrouw, 'als er iets leuks georganiseerd wordt, dan zijn wij er bij'.

Voor Frans v/d Graaf was het de eerste keer dat hij bij een dergelijk initiatief aanschoof. "Ook al ben ik alleen, ik ben niet eenzaam hoor". Maar hij had zeker geen spijt van zijn komst 'en wie weet ga ik in de toekomst wel vaker aanschuiven'. Gré Sleeuwenhoek, één van de trouwe bezoekers van alle lokale initiatieven, zoals de open eettafel, had het ook nu weer prima naar haar zin. "Met elkaar eten is toch veel gezelliger dan alleen".

Kwetsbaar
Dominee de Bruin, van wijkgemeente 1 in Stolwijk, was eveneens aangeschoven om naast de lunch ook de ontmoeting met mensen aan te gaan. "Een maaltijd zoals deze is natuurlijk een mooi initiatief. Vooral omdat mensen van allerlei verschillende achtergronden elkaar op deze manier kunnen ontmoeten".

De Bruin weet dat er ook in Stolwijk veel eenzaamheid bestaat. "Mensen zitten alleen thuis en vinden het moeilijk om de deur uit te gaan. Want toegeven dat je niemand hebt, maakt je kwetsbaar. Aanschuiven bij een maaltijd als deze kan een goed begin zijn."

Adri Verhoeven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden