• Vijf van de zes deelnemende horecaondernemers.
• Vijf van de zes deelnemende horecaondernemers. Foto: john wijntjes

Eerste ‘Bokkentocht Krimpenerwaard’

Zakelijk 1.275 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Zes horecagelegenheden hebben de handen ineengeslagen voor de eerste 'Bokkentocht' door de Krimpenerwaard.

Deelnemers kunnen hier op zondag 7 oktober genieten van een lekker bokbiertje, gecombineerd met een hapje. "In ieder café wordt een ander bokbiertje met bijpassende snack geserveerd", weet Peter Stapper van dorpscafé De Stappers in Ammerstol. "Het evenement begint om 13.00 uur, waarbij deelnemers die niet met de fiets of eigen vervoer willen, gebruik kunnen maken van een pendelbus tussen de horecagelegenheden. Rond 19.30 uur is iedereen weer in het 'startcafé' terug."

En voor degenen die niks met bokbier hebben, maar wel van een kroegentocht houden, is er ook goed nieuws. "Je kunt natuurlijk ook een gewoon pilsje, een wijntje of wat anders te drinken krijgen", stelt Peter Stapper.

Het initiatief kwam van Ria van café Holle Bos Gijs in Schoonhoven. "Zij had een Bokkentocht in een andere regio gezien en vond dat wel wat voor de Krimpenerwaard. Toen ze het in de groep gooide, was er gelijk veel enthousiasme, waardoor er nu zes horecagelegenheden meedoen. Ook de eerste gasten hebben zich inmiddels aangemeld, wat heet: er is al bijna een bus vol. We hopen echter meer bussen te laten rijden."

Aanmelden kan bij één van de deelnemende horecagelegenheden: Het Wapen van Stolwijk, De Vlisterstee in Vlist, café Holle Bolle Gijs in Schoonhoven, café Huis den Hoek in Haastrecht, sportcentrum De Stoep in Bergambacht en dorpscafé De Stappers in Ammerstol.

"Voor 17,50 euro krijg je in ieder café een bokbiertje en hapje en voor 7,50 euro extra kun je gebruik maken van de pendelbus. Ofwel, voor 25 euro beleef je een hele leuke dag!", verzekert Peter Stapper.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden