Afbeelding

Krediet voor plaatsen zonnepanelen op dak dorpshuis De Schouw

Algemeen 235 keer gelezen

LOPIK • De gemeenteraad van Lopik heeft unaniem een krediet van 112.000 euro beschikbaar gesteld voor het plaatsen van 275 zonnepanelen op dorpshuis De Schouw.

Ook wordt voor het jaarlijkse onderhoud en beheer vanaf 2019 structureel een bedrag van 1.500 euro opgenomen, dat naar rato van het aantal zonnepanelen wordt verdeeld over De Wiekslag en De Schouw.

In vervolg op het plaatsen van zonnepanelen op het gemeentehuis en de gemeente­werf en de door de gemeenteraad aangenomen motie van 25 april 2017 heeft Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) onderzocht of en in welke mate het dak van De Schouw (dorpshuis en sporthal) geschikt is om zonnepanelen aan te brengen. Dat blijkt het geval.

Op basis hiervan is een SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) aangevraagd en is eind 2017 een beschikking door het ministerie afgegeven voor een maximaal bedrag van 96.957 euro voor de totale looptijd van vijftien jaar.

Uit de aanbesteding blijkt dat 275 zonnepanelen kunnen worden geplaatst met een vermogen van 70,125 MWh/jaar. Volt4U zal de panelen eind dit jaar installeren.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden