• Hans Oosters.
• Hans Oosters. Foto: Provincie Utrecht

Oosters voorgedragen als commissaris van Utrecht

Algemeen 402 keer gelezen

AMMERSTOL • Hans Oosters (PvdA) wordt de nieuwe commissaris van de Koning in Utrecht. Provinciale Staten hebben hem maandagavond voorgedragen voor de functie. Oosters volgt Willibrord van Beek (VVD) op die met pensioen gaat.

Oosters is al dertien jaar dijkgraaf van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en sinds 2015 voorzitter van de Unie van Waterschappen. In een eerste reactie laat hij weten 'blij en vereerd' te zijn met de voordracht. "De benoeming gaat in op 1 februari 2019. Tot die tijd blijf ik me actief inzetten voor het prachtige werk bij het hoogheemraadschap."

Provinciale Staten zocht voor de functie van commissaris van de Koning een 'innemend boegbeeld' die op eigentijdse wijze invulling kan geven aan een traditioneel ambt. Met de 56-jarige Oosters denkt Provinciale Staten de meest geschikte kandidaat te hebben gevonden. 

Oosters heeft veel ervaring als bestuurder. Voor zijn aantreden als dijkgraaf was hij PvdA-raadslid en fractievoorzitter in Gouda. In 2000 werd hij benoemd tot burgemeester van Bergambacht. Tussen 2004 en 2005 was Oosters tevens waarnemend burgemeester in buurgemeente Ouderkerk.   

Oosters is getrouwd en heeft drie kinderen. Met zijn gezin woont hij in Ammerstol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden